Stewie2K prepustio svoj deo nagradnog fonda saigračima

Stewie2K prepustio svoj deo nagradnog fonda saigračima

Zvezda Team Liquida, Džejk ”Stewie2K” Jip se ovih dana takmičio na online turniru, koji se zove Mythic Cup. Nakon što su on i njegovi drugari uspeli da odnesu pobedu, dvadesetjednogodišnjak je odlučio da svoj deo nagrade ostavi svojim saigračima, koji se trenutno nalaze bez ekipe.

Mythic Cup five je online turnir, koji organizuje Mythic, jedan od najpoznatijih streaming timova na Twitchu. Stew i njegova petorka, nazvana Just For Fun, sinoć je uspela da slavi i tako osvoji glavnu nagradu od $3,000. Sa njim u postavi igrali su još Metju ”Wardell’ Ju, Jasin ”Subroza” Taufik, Entoni ”Vanity” Malaspina i Abdo ”c4lypso” Aga.

Just for Fun je odigrao četiri okršaja kako bi došli do pobede. Redom su padali New England, Whalers, eUnited i za sam kraj Rugratz. Pošto je Stew strimovao svoje mečeve, odmah tokom strima je rekao svojim saigračima da mogu da zadrže pare, tj. da nagradni fond podele na četiri dela.

Stewie je samo tokom 2019. godine zaradio nešto manje od pola miliona dolara, samo od novčanih nagrada. Iako pomenutih $3,000 nije velika nagrada u današnjem esportu, definitvno je lep gest, koji će puno značiti njegovim drugarima, koji su trenutno bez ekipe, pa čak i Wardell, koji važi za jednog od najbolijh mladih AWP igrača u Severnoj Americi.

Related Articles