Katastrofalan nastup PSG.LGD-a i Liquida na One Esports Invitationalu

Katastrofalan nastup PSG.LGD-a i Liquida na One Esports Invitationalu

Juče je otvoren veliki One Esports Dota 2 World Pro Invitational u Singapuru, a Team Liquid i PSG.LGD su uspeli ponovo da razočaraju sve svoje fanove još jednim katastrofalnim nastupom u grupnoj fazi takmičenja, te je već sada turnir za obe ekipe završen.

Obe ekipe su se nalazile u grupi B, ta koju nikako ne možemo reći da je laka, ali po kvalitetu i jedni i drugi su morali bolje. Dok petorku Liquida i dalje izvlači to što su obezbedili učešće na drugom Majoru u sezoni, PSG.LGD je nakon pauze vezao dva katastrofalna rezultata. Prvo su eliminsalni sa Major/Minor kvalifikacija još u otvorenoj fazi, da bi sada već na start napustili Singapur. Ekipa koja je dva puta zaredom završavala u TOP3 na Internationalu, ne sme sebi da dozvoli ovakve rezultate, pa očekujemo da će Kineska ekipa u 2020. godinu ući spremnija, nego što je sada. U svakom slučaju gore nisu mogli.

Na samom startu Na’Vi ih je napravio iznenađenje kada ih savladao sa 2-0, da bi samo koji sat kasnije EG uradio isto. Danas su uspeli da remiziraju sva 3 svoja duela protiv Liquida, Gambita i ViCi Gaminga, što nije bilo dovoljno za Top 4 u grupi, što bi im obezbedilo dalji plasman.

Petorka Team Liquida je pred početak sezona iznenadila sve kada je prešla iz redove Alliance-a. Mocmi koji su krajem prošle sezone polako izgledali sve bolje na svakom turniru, dobili su priliku da predstavljaju jednu od najuspešnijih Dota 2 organizacija. Ipak, rezultati za sada nisu opravdali očekivani. Osim na kvalifikacijama za Major, na kojima su odigrali ”dovoljno” dobro, ni na jednom turniru nisu izgledali kao ekipa koja bi mogla ovde godine da pravi dobre rezultate. Taj trend nastavljen je i u Singapuru, gde su nakon 5 mečeva uspeli da završe kao poslednji u svojoj grupi, što definitvno ne može biti prihvatljivo za jedan sastav koji bi želeo da se bori za trofeje.

U grupi A takmičenje su zavrili J.Storm i Team Aster, dok su Alliance, Team Secret, VP i TNC obezbedili plasman u dalju fazu.

Related Articles