Da li je Matumbaman pravi izbor za Team Secret?

Da li je Matumbaman pravi izbor za Team Secret?

Pre par dana jedna od najboljih Dota 2 ekipa na svetu konačno je potvrdila dugomesečne spekulacija da će ih njihov midlejner MidOne napustiti i da će na njegovo mesto doći šampion The Internationala 2017 Lase ”MATUMBAMAN” Urpalainen. Iako su svi očekivali da će bivša zvezda Liquida zauzeti mid poziciju, došlo je do promene, pa će Nisha zapravo preći na mid, dok će Matu preći na poziciju broj 1.

Ako pogledamo 3 godine koje je MidOne proveo u ekipi, ne možemo reći da su te godine bile bezuspešne. Početak jeste bio malo teži, ali već početkom sezone 2017/2018 njegova forma je počela drastično da raste. Početkom prošle sezone, dolazi Nisha i Team Secret odmah pokazuje da će biti sila u to jsezoni. MidOne dominira na svom lejnu, zbog čega je Secret uspeo da se domogne 2 Major titule, kao i ESL One u Hamburgu, gde je bio MVP. Ipak, kada je vreme došlo za International, tako je i njegova forma opala. Iako su završili na visokom 4. mestu, cilj je bio veliki trofej, a partije koje je pružao Maležanin prethodnih meseci nestale su, dok je delovao sve nesigurnije u svoje poteze. Bilo bi veoma surovo da je to jedini razlog njeogvog odlaska, ali svi znamo koje su ambicije ove ekipe, a na trenutak deluje da je MidOne-a trema na velikom turniru savladala. Kako su naveli njegov brati i menadžer, jedan od ključnih problema je bio zapravo umor, koji ne nerealna stvar, gledajući koliko je popunjen raspored igračima, zbog čega je i napravljena odluka da se propusti prvi Major u sezoni.

Kao što smo spomenuli, Nisha je zapravo taj koji dolazi na njegovo mesto. Iako je ovo na prvi pogled iznenađenje, mladi Poljak koji je bio jedan od najboljih igrača na svetu u prošloj sezoni, često je igrao na midu, kako sa nekim prethodnim ekipama, tako i u svojim online mečevima. On će se na toj poziciji bez sumnje fantastično snaći.

Iako je poslednjih par godina proveo na midu, Matumbamban će se bez problema snaći na svojoj novoj poziciji. Pored toga, neki od njegov omiljenih heroja su standradni heroji pozicije 1. Možda ”skill-wise” Matu ne donosi neko veliko poboljšanju u odnosu na Maležanina, ali ipak, doneće ono što je ovoj petoric očigledno najvažnije, a to je dodatna smirenost i isksutvo u velikim mečevima. Njihov pad forme pred kraj sezone je već postao standardna priča, ali dolaskom Finca, dovode još jedno osvajača Internationala, koji itekako zna da odigra u najtežim trenucima. Po nama ovo je glavna razlika između dva igrača, koji definitvno takođe benificirao od produžene pauze.

Mi smatramo da Secret može biti još jači nego prošle godine, ali sada je na njima da opravdaju taj status. Da li ste vi zadovoljni ovim potezom Puppyeve organizacije?

Related Articles