Još jedan popularni streamer napušta Twitch

Još jedan popularni streamer napušta Twitch

Izgleda da Mixer nije jedini problem za Twitch, pošto se i Youtube upravo umešao. Bivši komentator Call od Duty-a, Džek ”CouRage” Danlop najavio je da će od sada ekskluzivno strimovati na Youtube paltformi.

Twitch je u poslednjih par meseci ostao bez svoja dva najjača strimera, Ninje i bivšeg CS:GO igrača, Shrouda, koji su imali preko 21 milion pratilaca. Iako CouRage nije toliko veliki strimer, sa 2,1 milionom pratilaca na Twitchu i 1,8 miliona pretplatnika na Youtube, ovo će definitvno biti veliki udarac za Amazonovu platformu.

Posle nekoliko godina, Twitch konačno dobija ozbiljnu konkurenciju, kada su u pitanju streaming platforme. Oni još uvek nisu zvanično odreagovali na odlazak ovih strimera,a ovo može biti samo početak.

Popularni esports novinar Rod ”Slasher” Brezlo je u seriji tvitova objasnio da ista agnecija koja predstavlja CouRage-a, takođe predstavlja mnoge druge poznate strimere, kao što su Ninja, Shroud, TimTheTatMan, LIRIK. Mnogi spekulišu da su oni već započeli pregovore sa drugim platformama, pa nam sad ostaje da vidimo, da li će Twitch uspeti da odgovori svojim protivnicima.

Related Articles