ESL predstavio Dota 2 rang listu

ESL predstavio Dota 2 rang listu

Nakon što su rang listu za CS:GO, na red je došla Dota 2. U novom ranking sistemu Dote 2, koristiće se ”elo” sistem, pomoću kojeg će ekipe dobijati i gubiti poene u zavisnosti od snage svake ekipe sa kojom se sastaju. Najviše poena donosiće rezultati sa velikih turnira.

Ukoliko se jedan od vodećih svetskih timova sastane sa nekim kvalifikantom, moguć poraz bi im oduzeo mnogo poena, dok bi tom kvalifikantu dao znatno veći broj, nego da su se sastali sa ekipom sličnih snaga.

Iako na tabli isključivo vidimo poena ekipa, igrači će takođe imati svoje posebne cifre. To znači da eventualna promena igrača može da vam oduzme/doda poene u zavisnosti od igrača.

Pošto je International najveći Dota 2 događaj godine, nije iznanđenje što su se 6 najboljih ekipa nalazi na vrhu nove rang liste. To znači da se OG nalazi na vrhu, bivši Liquid na drugom mestu, dok je treće mesto pripalo Team Secretu.

Nakon 25 nedelja poeni će početi da nestaju, kako bi sama lista bila kativna. S’ obzirom da je ovo sam početak, možemo očekivati velike promene, već po završetku prvih DPC turnira.

Related Articles