Četiri države koje po prvi put imaju predstavnika na Internationalu

Četiri države koje po prvi put imaju predstavnika na Internationalu

Kao što već svi sada znamo, Dota 2 International počinje za manje od 3 dana. Ovogodišnji spektakl imaće nagradni najveći nagradni fond ikada, kada je u pitanju jedno esports takmičenje – $32,5 miliona. Kao i svake godine, na ovom turniru pojavi se mnogo novih i mladih takmičara. Zato će Poljska, Norveška, Bolivija i Kirgistan po prvi put imati jednog predstavnika na jednom Internationalu.

Što se tiče Poljske. Njihov prvi predstavnik biće Mihal ”Nisha” Jankovski, koji je ove godine definitvno jedan od najboljih igrača na svetu i jedan od glavnih zaslužnih za uspehe koje je ostvario Team Secret. Ovaj osamnaestogodišnjak je u ovoj sezoni već osvojio 6 trofeja, a sada će probati da ponovi uspeh Sumaila iz 2015. godine, koji je kao prvi Pakistanac odmah osvojio International.

Ekipa Natus Vincere se vratila na vrhunac Dote 2 ovim plasmanom, i to prvi put bez legende svoje ekipe, Dendija. Ipak, Na’Vi za Na’Vi će ove godine nastupati dva momka iz Kirgistana, koji će zvanično biti prvi i drugi predstavnici te zemlje na jednom esports turniru ovakve veličine. Dok je Blizzy došao u ukrajinsku organziaciu početkom prošle sezone, Zayac se pridružio u aprilu. Za samo par dana ova dva momka će imati priliku da prikažu svoj kvalitet na velikoj sceni.

Iako su skandinavske zemlje poznate po kvalitetnim ekipama u svim esportovima, Norveška ipak malo zaostaje za svojim komšijama. Samim tim, TI9 će biti prvi International na kojem će se takmičiti jedan Norvežanin, a to je Tomi ”Taiga” Le, član švedske organizacije Alliance. Ova ekipa se ove sezone stvarno namučila, ali vredan rad se na kraju isplatio, pa će nakon par godina Alliance konačno vratiti na Ti. 2013. godine ova organizacija bila je šampion, a ukoliko bi tako nešto ponovili, to bi bilo još veće iznenađenje nego prošlogodišnja pobeda.

I za kraj, ostaje nam Bolivija. Momak po imenu Adrian ”Wisper” Kespedes Dobles će sa ekipom Infamouse imati priliku da predstavi svoju državu. Ovi momci su kroz sezone promenili nekoliko ekipa, da bi se ipak pred sam kraj sezone udružili kao Team Anvoragesa. Kada su uspeli da obezbede svoj plasman, Infamous je odlučio da svima ponudi nove ugovore. Kao jedini predstavnik Južne Amerike, igraće ne samo za svoju zemlju, već i ceo kontinent. Dolaze kao potpuni autsajderi, ali ne sumnjemo da će prirediti više iznenaneđnja.

Related Articles