Ruska ekipa diskvalifikovana sa IEM-a u Čikagu zbog problema sa Vizom

Ruska ekipa diskvalifikovana sa IEM-a u Čikagu zbog problema sa Vizom

Najbolje rangirana ruska CS:GO ekipa ForZe danas je diskvalifikovana sa velikog turnira u Sjedinjenim Američkim Državama zbog problema sa vizom. Forze je svoj plasman na ovaj turnir obezbedio preko kvalifikacija koje su se održale krajem juna, a zbog nemogućnosti da potvrde vizu do 10. jula, ESL ih je diskvalifikovao. Na njihovo mesto upašće danski Heroic, koji je bio drugi na pomenutim evropskim kvalifikacijama.

U svojoj izavi na tviteru, ruska organizacija rekla je da su igrači aplicirali za vizu odmah po završetku kvalifikacija i da su zatražili od ESL-a da im produži rok za još dva dana, na šta je organizator negativno odgovorio.

Nažalost za momke iz Rusije, ni krivi, ni dužni propustiće ono što je trebao da bude njaveći turnir u njihovoj karijeri i velika prilika da se nakon dobrih rezultata online, dokažu i na velikoj sceni. Viza je i dalje ogroman problem za mnoge esportiste, naročito kada su u pitanju turniri u SAD-u. Skoro je ekipa Renegades bila drastično oslabljena, pošto dva igrača nisu na vreme dobila pristup.

Jedan od glavnih razloga za raspad nekada dobre turske ekipe Space Soldiers bili su problemi sa vizom. Ovaj sastav je u nekoliko navrata morao da ide oslabljen na velika takmičenja i Majore, zbog nemogućnosti da igra u punoj petorci. Ti problemi su na kraju kulminirali da se ekipa potpuno raziđe. Nadamo se da će se organizatori u budućnosti potruditi da preventiraju ovakve probleme, jer je manjim ekipama drstično teže da dođu do vize.

Related Articles