MSI: SK Telecom T1 jedini srušio do sada neporaženi Invictus Gaming

MSI: SK Telecom T1 jedini srušio do sada neporaženi Invictus Gaming

Sudar titana, dve najbolje plasirane ekipe do sada – SK Telecom T1 i Invictus Gaming, ostavljen je za poslednji meč grupne faze Mid Season Invitationala. Do sada beskprekorni Invictus Gaming, aktuelni šampioni sveta, napokon su zasutavljeni. Veliki SK Telecom naneo im je težak udarac i pokazao da su spremni za borbu u nastavku nadmetanja.

First blood odlazi u ruke Clida za SKT, ali Invictus odmah uzvraća udarac genkom na mid lejnu. SK Telecom je bio znatno proaktviniji u ranoj fazi partije, što do sada nismo viđali od njih. Potom su ekipe trejdovale objektive na mapi – SKT uzima Rift Heralda, dok je IG obezbedio Mountain zmaja.

U velikom timfajtu kod narednog zmaja, SKT zahvaljujući odličnom Kennen ultu uzima 3 kila i Oceana. Skirmiš nastavljaju dajvom na mid lejn kuli, gde pronalaze Baolana i Rookieja. Korejci su ostvarili blagu prednost od 2.500 golda u 22-om minutu. SKT nastavlja izuzetno agresivno, otvaraju mapu, pronalaze dva kila i odmah kreću na Barona u 24-om minutu.

Invictus je po prvi put izgledao saterano u ćošak. SK Telecom je potpuno preuzeo kontrolu i diktirao tempo posle mid gejma. Otvorili su mapu, preuzeli kontrolu wardova i još jednog Infernala. Invictus je isforsirao timfajt, kako bi pokušao da se povrati, međutim SKT je bio potpuno spreman. Khanov Kennen ulti je ponovo bio ključan, gde je SKT ejsovao IG i naneo im prvi i jedini poraz u grupnoj fazi.

SK Telecom T1 je pokazao zašto važe za najbolju League of Legends organizaciju u istoriji. Njihova sposobnost da se adaptiraju tokom serija i turnira, ponovo je došla do izražaja. Invictus Gaming je pretrpeo prvi poraz, a u nastavku biraju protivnika u polufinalu – Team Liquid ili G2 Esports.

Polufinalni mečevi zakazani su za četvrtak i petak od 12 časova, dok će se veliko finale održati u sbuotu.

Related Articles