Ence nadigrao Astralis u finalu Blast Pro Series-a

Ence nadigrao Astralis u finalu Blast Pro Series-a

Tokom prethodna dva dana odigrao se novi turnir Blast Pro serije u glavnom gradu Španije, na kojem se finska ekipa Ence, napravila veliko iznenađenje savladavši Astralis u finalu.

Kao i na svim prethodnim BPS turnirima, učestovalo je 6 ekipa u jednoj velikoj grupi. Nakon što svako odigra po jedan meč sa svakim, najbolje dve ekipe se sastaju u velikom finalu.

Ovoga puta najbolje dve ekipe bili su Ence i Astralis. Na iznenađenje svih, Ence je izabrao da se bori proitv Astralisa na Nuku, mapi na kojoj je Astralis bez poraza u 31. uzastopnom meči. Dobra igra Finaca je očigledno iznenadila najbolju ekipu na svetu, čija je serija konačno prekinuta, pošto su poraženi rezultatom 16-9. Nakon toga na red je došao Train, mapa na kojoj je Ence poznat, kao jedna od najboljih ekipa. Taj status su i ovaj put opravdali, savladavši broj 1. ekipu na svetu.

Najbolji igrač ovog finala i celog turnira bio je Aerial, koji je nakon meča izjavip: ”U prethodne dve nedelje sam igrao skoro 160 sati. Potrudio sam se da dam sve od sebe. Uglavnom sam samo spavao i vežbao. Imao sam veliku želju da osvojimo ovaj turnir i da ja osvojim svoju prvu MVP nagradu”.

Za Ence ovo će biti prvi trofej u 2019. godini, što će još jednom potvrditi da se zasluženo nalaze među 5 najboljih ekipa na svetu. Jučerasnjom pobedom osigurali su nagradu od $125,000 i sada će krenuti da se spremaju za cs Summit 4, koji počinje za 10ak dana.

Related Articles