Phong Vu Buffalo preko Vega Squadrona do mesta u glavnom delu MSI-a

Phong Vu Buffalo preko Vega Squadrona do mesta u glavnom delu MSI-a

Vijetnamska ekipa Phong Vu Buffalo, napokon se domogla glavnog dela Mid Season Invitational-a, nakon što su kroz pet teških partija savladali ruski Vega Squadron. Posle jučerašnjeg poraza od strane Liquida, danas su poveli seriju rezultatom 2 – 0, pre nego što su Vega Squadron uspeli da se povrate i odvedu seriju ub poslednji, peti, gejm.

PVB su relativno lako uspeli da steknu kontrolu u prve dve partije, u kojima su njihovi protivnici ponovo  eksperimentisali tokom draft faze. Izgledalo je sve gotovo rešeno, te su im fanovi i analitičari praktično već dodelili pobedu. Ipak, Vega su shvatili da moraju da menjaju taktiku, te su se u nastavku odlučili za nešto konvencionalnije pikove, što je na kraju i upalilo.

Petorka Vega Squadrona je pokazala da ume da igra i standardni League of Legends, te su u naredne dve partije briljirali. Uspeli su da se izbore za odlučujući peti gejm, u kom su stekli ranu prednost, zahvaljujući džangleru AhaHaCiKu na Vi. Ipak, PVB su preoteli kontrolu partije odmah nakon dvadeset minuta, kada su ejsovali protvinike i uzeli Baron baf. Usledilo je mušnih 30 minuta za rusku ekipu, koja je svim snagama pokušavala da ugasi pritisak, ali je ipak bilo previše. U očajničkom pokušaju, Vega su isforsirali timfajt, koji su izgubili, što je donelo pobedu vijatnamcima.

Related Articles