Heroic slavio protiv devils.one-a; NIP doživeo katastrofu

Heroic slavio protiv devils.one-a; NIP doživeo katastrofu

Sinoć su se odigrali svi preostali mečevi grupe B evropske ESL Pro Lige, u kojoj nas je NIP neprijatno iznenadio još jednim porazom, koji će ih koštati plasmana u završnicu, koja će se održati u Monpeljeu.

Faze je nastavio svoju sjajnu formu, savladavši NIP rezultatom 2-0. Na Mirage-u su se ipak dobro namučili, iako je su vodili sa 12-3 na poluvremenu. NIP je napravio dobru seriju, ali na kraju su ipak poraženi sa 16-14. Na drugoj mapi Olofmeister i Niko su se poigrali sa Nindžama, pošto je Faze slavio sa impresivnih 16-4. Za NIP ovaj poraz je značio da će oni napustit ovo takmičenje u veoma ranoj fazi, što je nedopustivo za ekipu njihovog kvaliteta. Oni su bili drugi favoriti u ovoj grupi, odmah iza Faze-a, dok se pobede protiv Heroica i devils.on-a nisu postavljale pod pitanje.

Heroicu je nakon toga bila neophodna pobeda nad poljskom ekipom. Tako nešto su i uspeli da ostvare, ali su prvo morali dobro da se oznoje. Odigrale su sve 3 mape i u svakom navratu smo gledali bar 29 rundi. Nakon gotovo izjednačene prve dve mape, usledio je Nuke, na kojem smo imali priliku da geldamo overtajm. Izjednačena igra se nastavila i u produžecima, gde je tek u trećem, Heroic uspeo da odnese pobedu, koja im je obezbedila plasman u dalju fazu. Najzaslužniji za ovu pobedu bio je BlameF, koji završio duel sa izvrsnim KD skorom od +28 (86-58).

Ovim okršajem završeni su svi mečevi grupe B, što znači da nas već danas čeka grupa C, u kojoj se nalaze: Na’Vi, G2, Fnatic i Windigo.

Related Articles