Forward Gaming slavio na Qi Invitationalu

Forward Gaming slavio na Qi Invitationalu

Forward Gaming je pre par dana obezbedio učešće na OGA Dota Pit Minoru, koji će se održati u Splitu za dve nedelje, a sinoć su osvojili drugi u nizu Qi Invitational, koji će im omogućiti da se takmiče na LAN turniru u julu.

Nakon Dreamleague Majora Forward je odlučio da promeni čak 3 člana ekipe, dok je Yawar sa midlejna prešao na poziciju broj 1. Iako nisu uspeli da se direktno kvalifikuju na Major u Parziu, osveženi sastav Forwarda, kojem su se prdiružili CCnC, SneyKing i Kitrak, polako deluje sve bolje i bolje.

Na kvalifikacija za Minor su bili odlični, a tako su nastavili da igraju i na Qi Invitationalu. To je onlajn takmičenje, na kojem se 6 ekipa bori za nagradno fond od $10,000 i plasman na LAN turnir, koji će se održati u julu.

Dok su četiri ekipe morali da se takmiče kroz grupnu fazu, Complexity i J.Storm su imali siguran plasman u polufinalu. Nakon što je FG završio kao drugi u grupi, odmah iza TeamTeam-a, išli su na megdan J.Stormu u polufinalu. Njih su savladali bez previše problema, rezultatom 2-0, da bi u finali imali revanš sa TeamTeamom. Ovo je ipak bio znatno uzbudljiviji orkšaj, ali sjajnim partijama Yawara na novoj poziciji, Forward je slavio u finalu, rezultatom 2-1.

Tom pobedom osvojili su $7,000, što svi znamo da danas nije prevelika suma novca za Dota igrače, ali za njih će biti veoma važno da podignu samopouzdanje pred nastavak sezone.

Related Articles