MTG Arena dobija zaštitu od duplikata, Bo3 ranked partije i novi set!

MTG Arena dobija zaštitu od duplikata, Bo3 ranked partije i novi set!

I dok se Artifact bori da nađe svoje mesto pod suncem digitalnih kartičnih igara, čini se da su Wizardsi sa MTG Arenom konačno uspeli da naprave pravu stvari i svoju popularnu kartičnu igru na kvalitetan način prenesu u digitalni svet.

Igra je već osvojila srca mnogih fanova, početkom decembra prošle godine, na The Game Awards 2018, objavljeno je da su esport planovi za ovu godinu veoma ambiciozni, i da je izdvojeno neverovatnih 10 miliona dolara za nagradni fond turnira u 2019. godini.

Developeri tu ne prestaju i nastavljaju pažljivo da slušaju fanove kako bi napravili sistem u kome će svi biti zadovoljni i srećni, a najnoviji Developer Update blog nam donosi neke zaista sjajne vesti.

Prva i najvažnija je ona koja se tiče rare i mythic rare karata – više nećete dobijati duplikate! Kada otvorite rare ili mythic rare kartu, ukoliko već imate 4 primeraka te karte, ona će se automatski pretvoriti u neku drugu kartu te retkosti (iz tog seta) koju nemate, a ukoliko ih imate sve iz tog seta, onda ćete dobiti 20 gemova za rare i 40 za mythic rare.

Kada su u pitanju Drafts i Sealed formati, tu ćete i dalje moći da dobijate i one karte koje imate u više od 4 primerka zbog prirode formata i potrebe deckbuildinga, ali ćete nakon odigravanja dobijati za njih takođe 20/40 gemova.

Osim ovih vesti, saznali smo i da 31. januara sa Preseason 2 stiže Bo3 ranked mod igranja, nešto što su mnogi igrači jedva čekali da vide, ali naglašavaju da je ovo samo jedna od novina za novu sezonu i da će veoma uskoro imati poseban blog post koji će detaljlno izlistati šta nas još novo očekuje.

Na kraju, obaveštavaju nas da 17. januara stiže i ceo novi set u igru, Ravnica Allegiance sa 273 novih karata i pet novih guildova: Azorius, Simic, Gruul, Rakdos i Orzhov.

Zaista lepe vesti na početku godine za MTG Arena fanove, i nadamo se da će godina nastaviti u ovom prvacu.

Related Articles