Sc2: Nameštanja u ladder trci za WCS Winter 2019?

Sc2: Nameštanja u ladder trci za WCS Winter 2019?

Krajem decembra prošle godine konačno je najavljen, makar delimično, sistem takmičenja za WCS 2019, najviši oblik StarCraft 2 profesionalnog takmičenja.

Najavljena je prva faza koja se zove WCS Winter, i o kojoj možete detaljno da pročitate u zvaničnoj objavi.

Da bi se učestovalo u Top 32, igrači se mogu plasirati ili putem nekoliko otvorenih kvalifikacija, ili ako u ponoć 13. januara završe u Top 8 na američkom ili evropskom ladderu.

Naravno, svi bi radije voleli da ovaj posao “odrade” preko laddera, nego da moraju da igraju kvalifikacije, i izgleda da je, nažalost, došlo do određenih mahinacija kako bi se naštelovalo pozicioniranje na ladderu.

Optužbe su pale na račun igrača Route sa NA laddera, i sudeći po izjavi njegovog tima Infinity Gaming, čini se da su tačne, jer su ga se odmah i oni “odrekli” u zvaničnoj tviter objavi nakon njihove interne istrage, ne čekajući reakciju Blizzarda.

Naime, izgleda da je Route namerno izgubio nekoliko ključnih mečeva kako bi određenim igračima pomogao da dospeju do tih Top 8, i to pre svega Kineskim/Tajvanskim igračima.

Više detalja o ovome možete da pročitate na ovoj Reddit temi, gde su precizno pokazani mečevi koji su sumnjivi i zašto se sumnja baš na te mečeve.

Nažalost, deluje kao da optužbe imaju osnova, što je prava šteta jer je uvek ružno i teško videti ovakve stvari u esportu, ali je jako teško naći kvalitetne načine prevencije ovoga, osim edukacije igrača o štetnosti toga.

Related Articles