EHOME osvojio Majnor u Bukureštu

EHOME osvojio Majnor u Bukureštu

Juče su svi fanovi Dote 2 imali priliku da učestvuju u lepoj završnici Majnora u glavnom gradu Rumunije, gde je na kraju kao pobednik izašla ekipa EHOME.

Prvi meč dana otvorili su Gambit i Keen Gaming, koji su se sastali u tzv. finalu donjeg dela žreba. Pobednik tog meča išao bi na megdan EHOME-u, koji svoje finalno mesto obezbedio dan ranije. Ruska ekipa je bila jedan od favorita za osvajanje, što je status koji su odbranili u ovom duelu. Prvi meč su dobili za manje od 30 minuta, dok je drugi ipak bio znatno uzbudljivji. Keen Gaming je dugo imao prednostu ovom meču, ali nikako nisu uspevali da ga privedu kraju. Samim tim, Daxak je na svom Anti Mage-u imao dovoljno vremena da sakupi svu potrebnu opremu, pa je Gambit u kasnim fazama meča uspeo da preokrene rezultat, i nakon 70 minuta obezbedi plasman u veliko finale.

Veliko finale se igralo u formatu BO5, a možemo reći da je EHOME u ovaj meč ušao sa dosta samopouzdanja, s obzirom da su samo dan ranije slavili protiv Gambita rezultatom 2-0. U prvom meču Faith_bian je bio sjajan na Pugni, kao i ASD na Kunkki, što je bilo dovljno da kineska ekipa povede u ovom finalu. Nakon toga Gambit ponovo bira Anti Mage-a, i nakon jedne dobro odigrane partije uspevaju da nanesu protivničkoj ekipi prvi poraz na ovom turniru. Iako je ovaj meč bio generalno ubedljiv za Gambit, na trenutke je delovalo kao da će izgubiti veliku prednost koju su stekli, što definitvni podiglo moral kineskoj ekipi nakon poraza. Ruska ekipa je u preostala dva meča delovala uplašeno i nedovoljno skonecntrisano, što EHOME definitvno zna kako da iskoristi. U preostala dva meča ASD ponovo igra fantastično, pa samim tim vodi svoju ekipu do veoma bitne pobede. Oni slave ukupnim rezultatom 3-2 i zauzimaju poslednje preostalo mesto na Mejdžoru u Kini.

Veliki turnir, koji će se održati u Čongkingu, počinje 19. januara, a ono što ovih dana isčekuju svi ljubitelji esportsa je True Sight, film posvećen pobedi OG-a na najvećem Dota 2 turniru godine.

Related Articles