CS:GO – Cloud 9 dovodi igrača koji je optuživan za rasističke izjave

CS:GO – Cloud 9 dovodi igrača koji je optuživan za rasističke izjave

Poslednjih par meseci IGL Cloud 9-a Maikil “Golden” Selim ima zdravstvenih problema, pa ja američka organizacija morala da krene u potragu za rezervnim igračem.

Kako stvari stoje, Golden neće biti u prilici da se takmiči na Mejdžoru u Katovicama, pa je Cloud 9 odlučio da dovede mladog Gejdža “Infinite” Grina, koji je prethodno nastupao za Azio i Spacestation. On bi trebao da dobije probni period od 3 meseca, da bi oni videli kako će se on uklopiti u ekipu. Ovaj trasnfer bi trebao da bude potrvđen pre kraja godine, pošto se 1. januara završava prijava igrača za naredni Majnor i Mejdžor turnir.

Infinite se prvi put pojavio na sveni 2017. godine kada je igrao za CLG Acadamy, ali iako dolazi kao zamena za Goldena, on neće biti novi IGL, već će tu ulogu preuzeti neko od igrača iz ekipe.

Za Infinite-a problemi su se poajvili sinoć, kada je Ryx, profesionalni igrač koji poznat po toksičnim ispadima, na svom tviter nalogu izjavio, kako je mladi amerikanac na nekom prethodnom lanu uzvikivao rasističke izjave prema njegovom saigraču.

S obzirom da se pojavila ova vest, pitanje je sad kako će Cloud 9 odreagovati na ovo. Često ovakve izjave mogu da naprave velike probleme za velike organizacije, kao što je Cloud 9. Ipak, ovo nije nešto što se desilo u skorije vreme, pa je pitanje, kakav je motiv imao Ryx, koji nije ovu vest okačio kada je bila relevantna, nego sada, kada Infinite ima šansu da napravi potez karijere.

Ukoliko se ovaj potez ostvari sastav Cloud 9-a predstavljaće:

  • Timoti ” Autimatic” Ta
  • Vil ”Rush” Wiežba
  • Fabijen ”Kioshima” Fiej
  • Robin ”flusha” Ronkvist
  • Gejdž ”Infinite” Grin(proba)
  • Maik ”Golden” Selim(klupa)

Related Articles