Fortnite Creative – šta sve trebate da znate

Fortnite Creative – šta sve trebate da znate

Fortnite: Battle Royale je sa dolaskom sedme sezone postao bogatiji za još jedan mod igranja u kojem igrači mogu da iskažu svoju kreativnost bez ikakvog ograničenja.

U pitanju je Fortnite Creative, koji svakom igraču daje pristup zasebnom ostrvu ili ostrvima drugih igrača koja se mogu podeliti specijalnim kodovima. Svaki igrač može podešavati da li će ostrvo biti samo za njih(privatno) ili ga mogu deliti sa ostalima.

Igrači će na ostrvu moći da kreiraju šta god požele, mape, arene, stadione, nove terene, i bukvalno sve što požele, a to će im se čuvati automatski. Igrači imaju pristup “Kreativnom Inventaru” u kojem se nalazi niz asseta, odnosno već napravljenih građevina, struktura, modula, kao i oružja, predmeta i chestova. Sve to se može postavljati na mapi u bilo kom formatu i bez nekih ograničenja. Uz to postoje i podešavanja parametara, kao što je podešavanje HP-a, gravitacije, mesto za spawnovanje i ostalo.

Osim građevina i drugih standardnih predmeta, igrači mogu koristiti i razne uređaje, kako bi napravili svoju kreaciju uzbudljivijom, a tu spadaju ledeni blokovi, odskočne platforme, “šiljci”, montažna kupola i ostalo.

Mašta vam je granica, ali ima još par ograničenja o kojima trebate da znate po nešto. To je ograničenje u pogledu memorije koju možete koristiti za svoje ostrvo, kako ne bi došlo do preopterećenja servera, ali iz našeg iskustva teško da će vam to predstaviti problem neki. Dalje, vaš server će moći da bude live do četiri sata maksimum, a snimanje ripleja se može vršiti tokom celog trajanja samo što će klipovi biti iseckani na po 30 minuta.

Fortnite: Creative je dostupan na svim platformama tako da što se toga tiče nećete imati nikakvih ograničenja.

Da li ste već imali prilike da napravite nešto u Fortnite: Creative? Pošaljite nam svoje kreacije a mi ćemo najbolje podeliti na našem Youtube kanalu.

Related Articles