HotS: Kolike su hitbox promene heroja koje su stigle sa novim patchom?

HotS: Kolike su hitbox promene heroja koje su stigle sa novim patchom?

Jedna od promena koja je stigla sa velikim gejmplej promenama za 2019. godinu, čini se kao da je došla pravo niodkuda.

Radi se o globalnom smanjenju hitboxa svih heroja, odnosno njihovog radijusa (kruga) koji označava u gejmplej smislu polje gde gađate heroja da bi nešto na njih imalo efekat.

Blizzard, osim globalnog obaveštenja o ovome, se nije potrudio da nam iznese tačne informacije kakve i kolike su to tačno promene. A ovo je svakako veoma značajno, jer u suštini mnoge skillshot heroje sada će učiniti težim za igranje, i generalno povećati potrebni skill igrača da igraju dobro, što je nešto što svakako pozdravljamo.

Ovde se moramo zahvaliti na neverovatnoj posvećenosti Redditora pod imenom lemindhawk, koji je seo i odradio vraški dobar posao, sastavljajući potpunu listu Hitbox promena.

Zahvaljujući njemu, imamo do detalja sve hitbox promene svih heroja koje su stigle sa ovim patchom. Nakon ovih promena, Ana je skoro pa najmanju heroj u igri, jedino je Erik (jedan od Vikinga) manji od nje.

Promene idu od 19% smanjenja koje je dobio Kael’thas, pa do 5% koje je dobilo nekoliko heroja. Lista je zaista ogroman i veoma interesantna, i u suštini nam se sviđaju ove promene jer će zahtevati više veštine od igrača, tako da ih pozdravljamo, samo mislimo da su morale biti propraćene i smanjenjem modela heroja, jer će sada neki izgledati znatno veće nego što je njihov realni hitbox, pa se nadamo da će Blizzard uraditi i to.

Mnogi već sada spekulišu da su ove promene došle zato što bi uskoro možda mogli da dobijemo neke veoma velike heroje (Deathwing u Zmaj formi), pa da bi se zbog toga ovi veliki heroj lakše istakli.

U svakom slučaju, zanimljive promene, a punu listu koju je sastavio pomenuti Redditor, možete pogledati na ovom linku.

 

 

 

 

Related Articles