Dva CS:GO turnira su odigrana preko vikenda

Dva CS:GO turnira su odigrana preko vikenda

Mi smo ovog vikenda bili na Games.con-u, a za to vreme odigrana su dva CS:GO turnira. Jedan turnir se igrao na Malti, tamo je slavio Team Liquid, a drugi se igrao Švedskoj, gde je kao pobednik izašla finska ekipa Ence.

Oba turnira su imala isti sistem igranja. Takmičilo se osam ekipa u dve grupe od po četiri ekipe. Jedina razlika je što je turnir na Malti imao nagradni fond od $150,000, dok se u Švedskoj igralo za $100,000.

Turnir koji se održao u San Điljanu, počeo je dan ranije, a Team Liquid je konačno osvojio svoj drugi trofej ove godine. Cele godine su bili jedna od najboljih ekipa na svetu, ali trofeji su im konstatno izmicali iz ruke. Ipak, ovaj put su bili veliki favoriti za trofej, s obzirom da njihov najveći rival Astralis nije prisustvovao. U grupi sa nakon 2 pobede nad Virtus Proom i NRG-em završili kao prvi, da bi dobili jedan dan pauze pred polufinalni duel. U polufinalu ih je čekala ekipa BIG i u tom duelu Team Liquid je slavio sa 2-0(Inferno 16-14; Overpass 16:10). U finalu su se sastali sa ekipom NRG, gde bi ponovo slavili nakon 2 mape. Prvo se igrao Overpass i tu je Liquid bio ubedljiv pobedivši sa 16-4, dok je na Infernu bilo neophodno izvanredno drugo poluvreme da bi nadoknadili zaostatak od 11-4. Na kraju Liquid je slavio sa 16-14. Naf-fly je dobio nagradu za najboljeg igrača, a za ovaj tim ovo će biti prvi trofej od cs_summita što se održao u februaru.

Na turniru u Švedskoj kao pobednik izašao je Ence, a iako je turnir na papiru ipak bio malo slabiji, imali smo prilku ad vidimo dosta novih lica. Po prvi put mogli smo da vidimo novi sastav G2-a, koji se nakon dobrog starta ipak nije sjajno pokazao, ali tek su počeli zajedno da igraju. Ekipa Bravado je prvi južnoafrički tim koji se takmiči na velikim turnirima, pa je ovo bio sjajan pokazatelj da ovu ekipu ne treba potceniti. Šampion ovog turnira je svoje učešće započeo porazom i to od ekipe G2. nakon toga morali su da savladaju Optic, da bi nakon toga zakazali revanš protiv francuske ekipe. Ovoga puta slavili su rezultatom 2-0 i zauzeli su drugo mesto u grupi.Poslednjeg dana turnira igrali su dva meča. U polufinalu sastali su se sa Heroicom i u tom meču su slavili rezultatom 2-0(Train 16-7; Nuke 16-9). Kao što smo već spomenuli u velikom finalu sastali su se sa najvećim iznenađenjem ovog takmičenja, ekipom Bravado. I pored dobrih natupa, u finali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze finsku ekipu koja je relativno ubedljivo pobedila(Train 16-9; Inferno 16:5).

Ovaj vikend je bio fina uvertira za veliki turnir koji počinje sutradan u Danskoj, gde će se 16 ekipa boriti za nagradni fond koji iznosi $750,000.

 

 

 

 

 

Related Articles