Origen se vraća u LEC u saradnji sa Astralisom

Origen se vraća u LEC u saradnji sa Astralisom

Riot je danas objavio listu timova koji će se takmičiti u narednoj LEC sezoni, staroj EU LCS ligi, a među njima se ponovo nalazi Origen.

Iako se do sada pominjalo da će se Astralis pridružiti novoj ligi, oni su odlučili da sklope partnerstvo sa Origenom, ekipom koju je osnovao bivši profesionalni igrač Enrike ”xPeke” Cadenjo Martinez 2014. godine. Origen je bio deo EU LCS lige od 2014-2017. godine, a nakon godinu dana pauze, uz pomoć najbolje CS:GO organizacije, ponovo mogu da se takmiče u najboljoj evropskoj ligi.

Origen je bio na vrhuncu 2015. godine kada su stigli do polufinala Worldsa, gde su poraženi od SKT-a, ali pored toga osvojili su i IEM u San Hozeu. Vrlo brzo nakon toga kreće veliki pad, što je značilo da su 2016. jedva opstali u ligi, nakon što su se izborili u mečevima za opstanak. Taj trend se nastavio i 2017. godine, kada su nakon spring splita ispali iz lige, pa se samim tim i povukli sa scene.

Sada se ponovo vraćaju, pa će imati šansu da se iskupe za loše rezultate tokom 2016. i 2017. godine, a xPekeova organizacija uz podršku Astralisa defintivno ima resurse da sklopi tim koji će se takmičiti za sam vrh LEC lige.

Related Articles