Virtus Pro prejak za NoPangolier u finalu Autumn Brawla

Virtus Pro prejak za NoPangolier u finalu Autumn Brawla

Virtus Pro je bio jedan od glavnih favorita uz Team Secret na ovom tuniru, pa su samim tim odbranili taj status pobedom protiv No Pangoliera u finalu Autumn Brawla.

Krivulja ”Cema” Semion i Andrej ”Ghostik” Kadik su nakon odlaska iz Odiuma imali šansu da naprave veliko iznenađenje, ali pred kraj im je ipak ponestalo snage. Ipak za njih će biti dovoljno što su uspeli da iznande Gambit i NAVI, ali Virtus Pro je pokazao zašto su i dalje jedna od najjačih ekipa na svetu.

Finale se igralo u BO5 formatu, a prvi meč je trajao skoro 70 minuta. U jednom trenutku Virtus Pro je imao prednost od čak 21 000 golda, što je NoPango nadoknadio, da bi čak i poveo, ali ipak sjajnom partijom Ramzesa, VP je na kraju slavio. Drugi meč je trajao oko 50 minuta, ali ni u jednom trenutku VP nije delovao ugroženo, da bi nakon jednog timfajta lagano priveli meč kraju. NoPango je morao da nadoknadi veliki zaostatak u finalu, ali na kraju su ipak delovali istrošeno, sa obzirom da su odigrali dosta više mečeva. Poslednji gejm je bio kraći od 25 minuta, pa će Medvedi sa sobom poneti $50 000.

Iako smo videli par iznenađujućih rezultata na ovom turniru, najzanimljiviji momenat ovog tunira biće upamćen po meču Navi-a i Team Secreta. Po prvi put ikada Dendi je nastupao protiv svoje bivše ekipe, pošto je igrao kao izmena za Team Secret umesto MidOne-a. U tom meču NAVI je ipak slavio, pa njihova odluka da ne nastave saradnju sa Dendijem možda na kraju i ne ispadne loša.

Related Articles