Hearthstone: Turnirski mod odložen do daljneg

Hearthstone: Turnirski mod odložen do daljneg

Najavljen još početkom ove godine, turnirski mod je u Hearthstone, u formi beta verzije, trebalo da stigne u ovom odlazećem letu, ali leto je na izmaku, a od tog moda nije bilo ni traga ni glasa, sve do sada.

Nažalost, to nije dobar glas, jer su nas developeri obavestili da je turnirski u dogledno vreme “otkazan”, odnosno da nisu zadovoljni rezultatom i da će sve ponovo staviti na papir.

Kako kažu, neke ideje i opcije na kojima su radili su se pokazale kao neadekvatne “za širu igračku publiku” i da zbog toga nisu želeli da izađu sa tom verzijom, već su rešili da krenu sa opcijama ispočetka.

Ovo je veoma razočaralo brojne igrače koji su se radovali dolasku turnirske opcije u igru, i moramo reći da i mi spadamo među razočaranima, jer postojanje moda za turnire u unutar klijenta igre ne samo što bi unelo prekopotrebbnu svežinu u igru, već bi olakšalo i brojnim organizatorima (računajući i nas ovde u RUR-u), da organizujemo turnire i lige, preko jednostavnog sistema unutar igre gde bi igrači mogli da se uparuju, prijavljuju špilove i igraju svoje mečeve bez potrebe za trećim stranama.

Ovo ne samo što bi olakšalo odravanje turnira, već bi i povećalo legitimnost turnira, jer bi se znalo tačno kako i šta funkcioniše, smanjio bi se prostor za varanje i generalno bi čitav proces učinio efikasnijim, pa i samom Blizzardu koji turnire i dalje organizuje neefikasno čak i na najvišem nivou.

Da li su u pitanju tehnički ili neki drugi problemi, to ne znamo, ali se na Hearthstone Redditu razvila veoma zanimljiva diskusija brojnih razočaranih fanova na ovu temu, pa ukoliko vas interesuje više, možete pročitati ovu raspravu prateći ovaj link.

Related Articles