HS: Tim RSG podneo zvaničnu žalbu nakon “Sequinox kontroverze”

HS: Tim RSG podneo zvaničnu žalbu nakon “Sequinox kontroverze”

Za vikend je odigran Azija-Pacifik jesenji plej-of turnir, na kome smo imali prilike da vidimo najbolje igrače regiona u borbi za mesto na jesenjem Hearthstone šampionatu sveta.

Mrlju na događaj je bacio skandal oko ponovno odigrane partije između igrača Sequinox i Akumaker, pa je zbog toga tim RSG, koji stoji iza Sequinoxa, podneo zvaničnu prijavu esport odeljenju Blizzarda.

Pomenuti meč je imao veoma važnu, presudnu ulogu, jer je odlučio ko će ući u Top 4, odnosno ko će se plasirati na jesenje Hearthstone svetsko prvenstvo.

Prvu partiju je dobio Sequinox sa 1-0, ali je posle konsultacija administratora odlučeno da se ona ponovo odigra, jer je administrator iz Australije, na lokaciji gde je igrao Akumaker, odlučio da je došlo do toga da su se kasteri mečeva čuli kod igrača, iako do takvog istog saznanja nije došao tajvanski administrator, gde je igrao Sequinox, što dovodi do toga da je meč poništen, iako je zvuk (potencijalno) dolazio samo do jednog igrača, i to do onog koji je partiju izgubio.

Situacija je zaista loša po Sequinoxa, koji je kasnije izgubio celu seriju, pa je njegov tim rešio da reaguje, pogotovo jer administratori na licu mesta kod njega čak nisu ni konsultovani, već su samo stavljeni pred već donesenu odluku.

Videćemo kako će ova žalba uticati na rezultate i da li će možda doći do nekih promena, ali je zaista nesrećna za oba igrača, i za Sequinoxa koji je oštećen,  i za Akumera, koji je pobedio, ali zbog u potencijalno situacije gde je zbog administratora njegova pobeda sada osporena.

Celu izjavu tima RSG možete pročitati na ovom linku.

Related Articles