StarCraft 2: Najavljena korejska timska liga

StarCraft 2: Najavljena korejska timska liga

Možda jedan od najmračnijih momenata u istoriji takmičarskog StarCrafta, ukoliko ne računamo skandale sa nameštanjem mečeva,  bio je oktobar 2016. godine, kada je ugašen StarCraft ProLeague, jedno od najdugovečnijih timskih takmičenja u istoriji esporta.

Ne samo što je sa scene nestalo jedno od najstarijih timskih takmičenja sa velikom tradicijom, već je ovo efektivno učinilo timove na korejskoj sceni besmislenim, pa su mnoge poznate organizacije ugasile svoja StarCraft 2 odeljenja u Južnoj Koreji, i tako su mnogi igrači ostali preko noći “na ulici”, odnosno bez podrške timova i ikakve stabilnosti, što je bio veliki udarac na korejsku StarCraft 2 scenu.

Preživeo je StarCraft ovo i porastao iz toga možda i veći neko ikada, ali i dalje korejskoj sceni fale događaji kao što je bila ProLeague. Za to će se sada pobrinuti dobri stari Crank, koji je na zapadu jedna od najomiljenijih ličnosti sa scene, i koji je upravo najavio organizaciju svoje StarCraft 2 timske lige u Koreji.

Liga počinje već ovog petka, odnosno 14. septembra i trajaće sedam nedelja, svakog petka od ponoći po našem vremenu, i biće prenošena uživo Crankovom Twitch kanalu.

Nagradni fond je oko 4000 dolara, a za format turnira trenutno nismo sigurni, pošto je objava na korejskom i ovo su detalji koje su neki od Redditora izvukli, ali verujemo da ćemo sve nepoznanice otkiri u petak, kada počinje liga.

Timove možete videti ispod, i kao što vidite, tu je sam vrh StarCraft 2 scene.

Selendis and Bugs: Stats, Dark, Solar

ByuN and the kids: GuMiho, ByuN, Patience

Kim-do/Seong-ho: Trap, Cure, Classic

INnoVation one man team: soO, INoVation, Zest

Group assignment: Fantasy, TaeJa, PartinG

94fam: Dear, Rogue, TY

TitanEX: aLive, Bunny, Impact

 

Related Articles