Sc2: Serral ušao u istoriju – osvajač sve 4 WCS titule u 2018. godini!

Sc2: Serral ušao u istoriju – osvajač sve 4 WCS titule u 2018. godini!

Mladi finski StarCraft 2 igrač Juna “Serral” Sotala ove godine ima jednu od najuspešnijih godina koju je neki foreigner StarCraft 2 igrač imao u istoriji, zapravo, možemo slobodno reći, verovatno najbolju godinu koju je neki igrač imao u istoriji StarCraft 2.

Nakon 3 titule na WCS šampionatima u Lajpcigu, Ostinu i Valensiji, zeaustavljivi Zerg je skinuo skalp i bogovima ove igre, južnokorejskim legendama na GSL vs The World, gde je pobedio redom INnoVationa, Darka i Statsa.

Potvrdu svoje nadmoćnosti Serral pokazuje i u vikendu iza nama, gde je objednio sve premijerne titule u jednog StarCraft 2 takmičarskoj godini. Osvojio je WCS Montreal i tako uzeo i četvrtu WCS titulu u jednoj godini, nešto što bez konkurencije odlazi u istoriju.

U finalu je pobedio sjajnu novu mladu nadu StarCrafta, Italijana Reynora, koji sa 16. godina već dominira StarCraft 2 scenom i postiže takve rezultate kao što je ovo finale i plasman u GSL Code S, te je prava šteta što ga nećemo videti na BlizzConu, jer zbog svoje mladosti (napunio 16 tek na leto), nije mogao da se legalno takmiči u WCS događajima.

Jedino preostalo WCS mesto za BlizzCon tako je otišlo Lambo, koji je ove godine imao sjajnu sezonu, tako da i on zasluženo dobija prolaz na BlizzCon.

Na kraju, što se Serrala tiče, čini se sada sve otvorenim za ovog dvadesetogodišnjaka, kao da granice ne postoje i možda kao nikada pre, jedan stranac ima priliku da ugrozi Korejce na BlizzCon svetkom šampionatu i osvojite titulu.

 

Related Articles