Serral ušao u istoriju pobedom na GSL vs. The World!

Serral ušao u istoriju pobedom na GSL vs. The World!

Mladi finski Zerg Serral nastavlja svoju StarCraft 2 godinu iz snova i piše nove stranice esport istorije.

Ovog vikenda je učinio nešto što je mnogima do pre par godina izgledalo apsolutno nemoguće – osvojio je GSL događaj, i to GSL vs The World, pobedivši usput sve najbolje što Južna Koreja ima da ponudi, pokazavši tako da dan kada će “foreigneri” uzdrmati BlizzCon nikada bliži.

U neverovatnom pohodu izbacio je verovatno najboljeg Terrana na svetu, INnoVationa, a zatim i jednog od najboljih Zerg igrača, BlizzCon finalistu Darka, izgubivši usput samo jednu mapu. Ostao je još samo Stats u velikom bo7 finalu.

Stats je u polufinalu izbacio dvostrukog GSL šampiona ove godine Marua, tako da je i on poprilično sigurno ušao u finale, što se i videlo nakon prve dve mape, kada je poveo sa 2-0 i kada se činilo da će san svetske scene da pobedi Serral ostati neostvaren.

Ali stenoviti Finac se nije dao predati i uspeva da u naredne dve partije stabilizuje i pokazuje svoje neverovatno umeće da vodi iscrpljujuće i duge makro partije u kojima prosto dominira nad protivnicima, i ne dozvoljava Statsu da ga opet uhvati na prepad.

Partija broj 5 verovatno je bio najbolji StarCraft 2 koji smo imali prilike da gledamo ove godine, i Stats je pokazao da i on zna da igra bitku nerava u dugim makro nadmetanjima. Dobija partiju i sebe stavlja pre meč loptu.

Ali ta meč lopta je ostala samo to, meč lopta. Serral još jedno prikuplja snagu i dobija naredne dve partije za istorijski uspeh i neverovatan dan za svetski StarCraft 2, dan kada je Koreja pokazala da “krvari”.

Ovaj uspeh je verovatno i veći od onoga kada je Neeb osvojio Kespa Cup, a mi sa ogromnim nestrpljenjem očekujemo BlizzCon da vidimo da li neko može da zaustavi finsko čudovište zvano Serral.

U međuvremenu mu ostaje još samo da u Montrealu zaokruži WCS titule i tako postane jedini igrač u istoriji sa 4 WCS zvanja u jednoj godini. Definitivno trenutno najbolji igrač na svetu.

Related Articles