Summit 9 počeo, poslednja proba pred The International

Summit 9 počeo, poslednja proba pred The International

Dobri stari Summit se vraća u svom devetom izdanju. Većinu aktera ovog opuštajućeg i zabavnog turnira znate, mada su tu i neka nova lica da popune redove i osiguraju zabavu. Čuvena kuća u Los Anđelesu ovog puta pored produkcijskog tima i pet timova učesnika TI8 ugošćava i jedan tim koji to nije ali smo ga već videli na The Summit turnirima. Ove godine gledamo sukob šest ekipa, a tu su:

  • Evil Geniuses
  • OpTic Gaming
  • Fnatic
  • VGJ. Storm
  • Pain Gaming
  • Let’s Do It

Postavu ekipe LDI čine poljski igrači koji su na Summitu učestvovali u sklopu tima Kinguin sa kojim su prekinuli saradnju ranije ove godine, i upravo oni su obeležili prvi dan na način koji nam ukazuje da to što jedan tim ide na TI8 a drugi ne, ne znači previše kada su u pitanju pojedinačne partije DOTA2. U četiri meča pokazali su da umeju da odigraju dobro i prilagode se protivniku, ali i nadmudre i nasamare protivnički tim. Od LDI.Nisha smo videli i rampage sa Linom, a na kraju prvog dana sa 2:2 skorom i remijima protiv Fnatica i EG moraju da budu zadovoljni.

Fnatic je isto tako remizirao sa OpTic Gaming, dok je VGJ.Storm izgubio od EG a savladao Pain. Ulozi nisu toliko visoki sa obzirom na format turnira koji garantuje svima “popravnu” šansu jer se posle grupne round-robin faze igra jedna runda na direktno ispadanje. Ipak, nije sve tako opušteno ove godine jer se kroz prijateljsko ćaskanje dolazi u situacije gde i komentatori mere svoje znanje i stavljaju ga na test, a izgubiti u ovakvim duelima nije uvek lako.

GrandGrant je izgubio opkladu od Blitza po pitanju pojavljivanja Sneykinga na The International 2.

Danas nas od mečeva očekuju susreti:

Sve mečeve možete gledati na Beyond the Summit twitch kanalima od 18h.

Related Articles