Summer Skirmish pokazao da Fortnite još uvek nije spreman za esports

Summer Skirmish pokazao da Fortnite još uvek nije spreman za esports

Tokom prošlog vikenda smo imali prilike da vidimo prvo izdanje Fortnite Summer Skirmish serije turnira u direktnoj organizaciji kompanije Epic Games, ali moramo priznati da to nije bilo baš iskustvo za uživanje.

Takmičenje je počelo sa tehničkim problemima od strane samo igre, gde se pojavio lag, koji je vremenom doveo do toga da Fortnite postane neigriv i sve se završilo na dosta manjem broju mečeva od planiranog.

Svi mi koji pratimo esports znamo da su događaji takvog tipa zapravo puni uzbuđenja za publiku, dok je Summer Skirmish, nažalost, sušta suprotnost. Igrači koji su se borili za deo kolača od 250,000 dolara iz nagradnog fonda su profesionalci, ali nisu pružili gledaocima šansu da vide više fantastičnih završnica i clutcheva već su većinu vremena provodili izbegavajući sukobe, osim kada je to bilo izuzetno neophodno.

Komentatori mečeva su još jedan bitan deo svakog esports događaja, ali su i oni potpuno zakazali gde su još više “spustili” atmosferu tokom dosadnih delova turnira.

Epic Games je i pored prekidanja turnira nekako sastavio tabelu sa timovima na osnovu uspeha na turniru i proglešeni su i pobednici – Kevie1 i NotVivid.

Epic Games mora znatno da promeni stvari i da uloži veći deo od planiranih 100 miliona dolara kako bi dozvolio da se Fortnite probije na masovnu esports scenu, a za to bi mogao da se ugleda na Friday Fortnite seriju turnira koja se već mesecima održava svake nedelje i privlači veliki broj gledalaca i igrača i to sa znatno manjim nagradnim fondom.

Related Articles