Ogromno povećanje gledanosti StarCraft 2

Ogromno povećanje gledanosti StarCraft 2

U 2018. godini čini nam se da je popularnost i gledanost StarCraft 2 na putu da uhvati staze stare slave.

Možda ne baš kao u “zlatna vremena” perioda 2010-2012. godina, ali svakako StarCraft ponovo pokazuje zašto je jedna od najboljih igara za gledanje i svakako najkompleksniji esport danas na sceni.

Najveći skok gledanosti beležli nedavno završeni WCS Valenica, koji je imao sjajnu gledanost od 81 000 na Twitchu u trenutku finala, što je za RTS 1v1 igru u 2018. godini zaista neverovatan rezultat i veliki uspeh za StarCraft. Samo na engleskom strimu, finale je gledalo oko 57 000 ljudi.

Za poređenje, isti ovaj događaj je prošle godine na maksimumu gledalo preko 30 000 manje ljudi nego ove godine.

Osim što je Blizzard zaista učinio puno da igra ponovo bude zabavna i uzbudljiva, kako za igranje, tako i za gledanje, veliki uticaj svakako ima i to što je Blizzard od novembra prošle godine igru prebacio u f2p vode, pa je konačno svako imao prilike da igra ladder i oproba se takmičarski bez potrebe da kupi poslednju ekspanziju, odnosno Legacy of the Void, koji je sada potreban jedino ukoliko želite da igrate kampanju.

Blizzard pokazuje da će nastaviti da podržava igru, što finansijski, što što organizacijski, a popularnost War Chesta, Blizzardove varijante Dota 2 Battle Passa, pokazuje da su i sami fanovi spremni da igru podrže finansijki.

Tako da jedva čekamo da vidimo šta će budućnost doneti za ovaj sjani rts.

Related Articles