5. sezona u Fortnite donosi pustinju, motorizovano vozilo, portale i nove lokacije

5. sezona u Fortnite donosi pustinju, motorizovano vozilo, portale i nove lokacije

Odmah ćemo vam reći da se nismo tek onako radovali i sa nestrpljenjem čekali početak nove sezone u Fortnite: Battle Royale, jer nam ona sada donosi ogromne novine u poznato iskustvo.

Jedna od najzapaženijih i najiščekivanijih novina u igri je to da sada po prvi put imamo motorizovano vozilo. Ono nosi naziv All Terrain Kart jer je napravljeno kao golf vozilo i u može smestiti do 4 igrača, a krov vozila funkcioniše kao odkočna platforma.

Pukotine nisu nestale sa dolaskom pete sezone, već sada imaju i drugačiju svrhu od pukog izbacivanja nasumičnih objekata. Nije tačno definisana njihova uloga, ali pruža igračima da zakorače u nju i funkcionisaće kao neka vrsta teleporta.

Nove lokacije su se takođe pojavile u igri zajedno sa pustinjskim okruženjem. Dve nove i veće lokacije su Paradise Palms i Lazy Links dok postoji još dosta manjih lokacija širom mape. Zajedno sa novim apdejtom poslednji krugovi oluja će postati dinamični i neće se skupljati po predviđenoj putanji, što znači da će završnica svakog meča biti znatno uzbudljivija umesto da svako čeka u svom utvrđenju.

Što se tiče izmena u gejmpleju najveće promene su doživele pumparice, gde sada možemo videti koliko je projektila zapravo pogodilo neprijatelja, i onemogućeno je korišćenje dve pumparice za redom, odnosno double-pump tehnika.

Ovo je samo kratka lista svih bitnijih novina, a sigurni smo da je Epic pripremio i neka iznenađenja koja nas čekaju kada upalimo igru nakon apdejta.

Related Articles