Playstation blokira Fortnite igrače od igranja na Switchu sa postojećim nalogom

Playstation blokira Fortnite igrače od igranja na Switchu sa postojećim nalogom

Fortnite: Battle Royale tek što je dospeo na Nintendo Switch konzolu a već se našao u centru pažne zbog toga što je Soni blokirao Playstation igrače od igranja ovog naslova sa istim nalogom na Switchu.

Znamo već da je Soni izuzetno strog po pitanju crossplay mogućnosti, ali nas opet čudi ovakav potez blokade međuplatformskog igranja.

PS4 igrači koji žele da sa istim nalogom zaigraju na Nintendovoj konzoli će dobiti poruku: “Ovaj Fortnite nalog je povezan sa platformom koja joj ne dozvoljava da radi na Switchu”, što znači da je potrebno napraviti novi nalog, koji će se posebno koristiti i shodno tome igrači ostaju bez skinova.

Isto važi i za igrače koji su napravili nalog na Switchu i žele da igraju na PS4 konzoli. I njih će dočekati poruka sličnog formata, što je poprilično razočaravajuće.

Gomila igrača je pobesnela zbog ove činjenice i kao razlog upravo ističu to da Sony blokira korišćenje naloga koji već imaju i na kojem su već uložili novac.

Sa druge strane, crossplay sa Switch konzolom protiče bez problema na PC-u, Xbox One konzoli, pa čak i na iOS uređajima.

Related Articles