Dosta novih “društvenih” mehanika stiže u Overwatch!

Dosta novih “društvenih” mehanika stiže u Overwatch!

Overwatch igrači se nikada više ne obraduju nego kad vide lice “Džefa iz Overwatch tima” u najnovijem Developer Update, jer tada znaju da će dobiti gomilu nekih novosti i zanimljivosti.

Jedan takav novi video nam je stigao sinoć, i u njemu saznajemo da će nam uskoro stići neke odlične socijalne stvarčice u igru. Kada pomislimo na druge ljude u multiplejer i timskim igrama onlajn, obično prvo razmišljamo o tome kako da ih kaznimo za njihovo nedolično ponašanje, bilo da je to vređanje, anti-timska igra, namerno umiranje, AFK i slično.

Ali, kada bi umesto toga uveli sisteme koji igrače nagrađuju za dobro ponašanje, možda bi zapravo učinili korak napred? Upravo to nam stiže uskoro, sa Endorsements mehanikom. Na kraju svake partije možete dati glas za igrača koji je bio najviše fer-plej, za igrača koji je bio najboljli timski igrač i za igrača koji je bio pravi shotcaller, odnosno donosio prave odluke za tim u pravom trenutku. Kako se igračima ovi poeni gomilaju, odnosno ako često dobijaju iste poene za iste stvari, dobijaće specijalne nagrade za svoje zasluge i pokazane kvalitetne navike. Ali, ukoliko se ikada desi da budete banovani ili sajlensovani, momentalno vam se resetuju svi ovi poeni.

Stiže još i “Looking for Group” funkcija, koja će nam kao nikada do sada omogućiti da pristupimo traženju veoma specifične grupe ljudi za partije, gde možete staviti baš sve detalje, kao što su koje vam pozicije u timu trebaju, da li igrači imaju voice chat ili ne, koji rank želite da igrate… I onda napravite ime grupe i stavite je da je ostali vide, kako bi mogli da vam se pridruže.

Osim toga, najavljeno je i grupisanje Attack i Defense heroja u jednu katergoriju – Damage, kao i dolazak Symmetra reworka tokom sledećeg patcha.

Pogledajte ceo video, gde je Džef detaljnije objasnio stvari oko ovih novina, ali i još par drugih stvari:

 

Related Articles