Overwatch liga – Fleta je ponovo meta

Overwatch liga – Fleta je ponovo meta

Počela je druga nedelja u trećoj fazi Overwatch lige. Od tri sinoć odigrana meča, jedan od kog smo dosta očekivali je ispao manje interesantan, dok je jedan drugi meč ispao interesantniji nego što smo pretpostavili. Sigurni smo da po rezultatima možete naslutiti na koje tačno mislimo. No, da pređemo na mečeve.

 

Shanghai Dragons  0 – 4  Los Angeles Gladiators

Svakako meč sa najmanjim očekivanjima, ipak najzanimljiviji detalj je to što se Diya konačno vratio u postavu Dragonsa i jedva čekamo da vidimo kako će se integrisati sa novim igračima. Fissure se nije osećao najbolje pred meč, te je dužnosti tenkovanja za Gladiatorse ponovo preuzeo iRemix, koji je sigurno ponešto naučio od koreanskog asa. Novi Dragonsi izgledaju sve bolje i bolje svake nedelje, ali je sigurno da su i dalje tim koji je „work in progress“. Gladiatorsi su čak i bez Fissure-a bili ipak prejaki za kineski tim, a Hydration je ponovo imao prilike da igra. Ali Surefour je igrao neverovatno i povratak u staru formu se definitivno vidi. Na strani Dragonsa, Geguri je imala sjajan meč i zaista jedva čekamo da je vidimo u akciji kada se Dragonsi zaista uigraju. Ovako, ostaje novi poraz od 4-0 i laki poeni za ljubičasti tim iz LA-a.

 

San Francisco Shock  0 – 4  Los Angeles Valiant

Očekivali smo prvi pravi test za pojačani Valiant, ali Shock je delovao najslabije do sada. Povremeno bi Danteh ili Sinatraa imali momente, ali sve je bilo u znaku Valianta. Konačno smo videli i Bunny-ja u zelenom dresu, jer smo se pitali kako će on, kao Tracer specijalista, biti integrisan u tim u kom je Soon. Odgovor je prost – on preuzima Tracer kada je potrebno da Soon pokaže koliko je u stanju da se flexuje. Najviše smo ga videli na McCree i Widowmaker, dok je Agilities ušao na Controlu kao Pharah/Genji/Roadhog specijalista. Valiant definitivno ima dobar plan kada je dps u pitanju, a Bunny je igrao fantastično u novom timu. Shock je imao nekoliko čudnih odluka u postavi, na primer igrajući novajliju Architecta kao Sombru umesto Danteha, ili ne izvođenje Babybaya da pokuša da se suprotstavi Soonu. Lada pobeda za Valiant i 12 uzastopno pobeđenih mapa u trećoj fazi.

 

Dallas Fuel  2 – 3  Seoul Dynasty

Kako to da Dalas uvek nekako igra bolje kada im je protivnik Seul? Da li je to zbog starog EnvyUS vs Lunatic Hai rivalstva ili nešto drugo, ne znamo, ali oni nekako uvek živnu protiv njih. Doduše, suditi po prvoj mapi, Volskayi, Dalas nije bio ni blizu. Dynasty je ovu mapu lako pobedio, a imali su čak oko 5 minuta sačuvanog vremena nakon 2-2 u prvim napadima. Ali na Numbaniju je postalo zanimljivo. Dalas je prvi napadao, a nakon osvajanja pointa su uspeli da izguraju payload samo nadomak drugog pointa, gde ih je Seul zaustavio. Trebalo bi da je lak zadatak za tim kao što je Seul da završe i ovu mapu, a tako je i delovalo nakon njihovog prvog napada. Ali onda je Fuel počeo da pobeđuje timske borbe jednu za drugom, da bi na kraju zadržali Dynasty tik ispred pointa. Sa nerešenim rezultatom na poluvremenu, borba se nastavila na Nepalu. Ponovo smo mogli da vidimo zanimljive kompozicije Fuela zahvaljujući Rascalu, ali je tu ipak Seul pobedio 2-1. Zatim se igrao Route 66, gde je  Dalas prvo uspeo da izgura celu mapu sjajnom igrom, a zatim su uspeli da zaustave i zadrže Seul na samo jednom pointu. Pri rezultatu 2-2 se igrao Oasis, ali tu je već Dalas ostao bez goriva (get it, Fuel!?), mada su imali dobre momente, delovali su dosta slabije od Seula koji je priveo set kraju rezultatom 3-2. Fleta je igrao sjajno sve vreme i zaista nam je drago što je povratio formu. Na strani Dalasa, OGE je imao svoj debi u plavom dresu i igrao je prosečno – ni previše dobro, ni nešto loše… mada je to u Dalasovom slučaju moda i dobra stvar, imajući na umi njihove boljke.

Večeras se nastavlja ova nedelja u OWL, a posebno zanimljiv bi mogao biti treći meč između Outlawsa i Fusiona. Da nije bilo cele drame oko Dreamkazpera, rekli bismo da je i prvi meč super zanimljiv, ali ovako prosto ne vidimo kako bi Boston mogao da dobije Njujork sa Mistakesom koji je još uvek neuigran kao starter. Evo svih mečeva koji se igraju večeras: Boston Uprising – New York Excelsior; London Spitfire – Florida Mayhem; Philadelphia Fusion – Houston Outlaws. Mečevi počinju u 01h po našem vremenu.

Related Articles