Virus primorava igrače da igraju PUBG kako bi povratili podatke

Virus primorava igrače da igraju PUBG kako bi povratili podatke

Ransomware predstavlja vrstu virusa koji pogođenim žrtvama blokira pristup podacima na računaru i u zamenu za njih traži novac. Tako je barem bilo do sada, pošto se pojavio novi ransomware koji od igrača ne traži pare, već ih primorava da igraju PUBG.

Ovaj virus je otkrio MalwareHunter tim i on nosi naziv PUBG Ransomware, on će izvršiti enkripciju svih fajlova pogođenim korisnicima i neće ih otključati sve dok ne odigraju sat vremena PUBG. Što i stoji u poruci:

Tvoji fajlovi su enkriptovani od strane PUBG Ransomwarea! Ali ne brini! Nije toliko teško. Ne želim novac! Samo igraj PUBG 1 sat!

Kako Kotaku prenosi ovaj virus stvarno zaključava fajlove korisnika, ali nije toliko strašan, već služi više kao šala, zato što se može veoma lako zaobići, osim ako vam je potreban izgovor da zapostavite ostale obaveze i pikate PUBG sat vremena.

Nije poznato ko stoji iz ovog ransomwarea ali moramo mu dati priznanje za kreativnost, dok se na internetu zbivaju šale da iza ovog stoju Bluehole koji želi da povrati igrače u PUBG.

Related Articles