Poznati svi učesnici u Top 4 Nation Wars V

Poznati svi učesnici u Top 4 Nation Wars V

Nakon skoro mesec dana sjajnih partija, od 32 svetske StarCraft 2 reprezentacije došli smo da četiri najbolje, koje će imati tu čast da brane boje svoje zemlje u Parizu na fajnl-for završnici.

To su Meksiko, Južna Koreja, Finska i Holandija. Svakako najbolji meč četvrtfinala bio je duel Nemačke i Finske ovog vikenda, gde je na kraju presudio vezani duel dva najbolja igrača ovih zemalja, finskog Zerga Serrala i nemačkog Protossa ShoWTimE.

Imao je ShoWTimE meč loptu za Nemce pri rezultatu 3-2 za njegovu zemlju, i igrao je na mapi Neon Violet Square, izuzetno iscrpljujući duel u partiji koja je trajala neverovatnih 65 minuta. ShoWTimE se fenomenalno branio čitavu prvu polovinu partije i onda na kraju i preuzeo kontrolu, ali u odsutnim trenucima kao da mu je falilo hrabrosti i odlučnosti da završi partiju, što je Serral iskoristio i taktički ga malo po malo čistio sa mape, da bi na kraju iskoristio i par dobrih pozicija da Nemca ostavi vez vojske.

Odmas sledeća partija je bila revanš, i ovoga puta je ShoWTimE želeo brže da završi partiju, išao je potpuni all-in raš sa Zelotima, i to potpuno sakriven raš, ali je Serral to nekako nadljudski uspeo da odbrani i zatim stabilizuje, što je značio i brzi kraj za Nemca i srušene snove nemačke reprezentacije.

Velika završnica ovog sjajnog događaja nas očekuje u Parizu, za vikend 21. i 22. aprila, gde će se ove četiri najbolje zemlje boriti za nagradni fond od 60 000 dolara. Može li neko da parira Južnoj Koreji? Ne znamo, ali znamo da ćemo uživati u odličnom StarCraftu, koji kao i do sada, možete pratiti uživo na kanalu www.twitch.tv/ogamingsc2.

Related Articles