CS:GO – TACO napustio SK!

CS:GO – TACO napustio SK!

Brazilska organizacija SK Gaming je doživela promene u svojoj startnoj petorci.

Tekuća godina nije počela bajno za ekipu SK; na Majoru si ispali u polufinalu, poraženi su na summitu2 od ekipe Liquid, dok ih je Cloud9 izbacio sa IEM Katovice još u četvrtfinalu.

Loša forma se nastavila i u ESL Pro Ligi, a sada je organizaciju zadesila još jedna nedaća, jer je TACO napustio ekipu.

U svom TwitLonger postu, Brazilac je objavio da napušta tim. Osvrnuo se na sve što je sa ekipom prošao, nazvavši taj period života najlepšom knjigom koju je napisao. Priznao je da se nosio sa dosta poteškoća, kojima nije dozvolio da ga odvedu sa puta, i da se sve to na kraju isplatilo. Ipak, u poslednjih nekoliko nedelja je primetio da više nije srećan. Pokušao je da ponovo nađe uživanje koje je imao pre dok je igrao za tim, ali nije uspeo u tome, pa je rešio da napusti tim.

Tim u kome je proveo 2 godine i 4 meseca, i iza sebe ostavio 13 trofeja, 21 finale i 10 polufinala. Na kraju posta se zahvalio svim fanovima i bivšim saigračima: coldzera, dead, camis, FalleN, fer i boltz.

SK je ostao bez sjajnog support igrača, koji se u potpunosti podredio timu i prepustio FalleN-u, coldzeri i feru da budu glavne zvezde u ekipi. Laici i oni koji mečeve gledaju kroz statistiku su mu zamerali i želeli njegov odlazak, što je apsolutno neopravdano. Support uloga kakvu on ima, i stil igre kakav gaji ne pruža šansu za nestvarnim brojkama, ali je njegova rola i ekipi bila veoma bitna.

Brazilski tim je sada u potrazi za zamenom, spekuliše se o dolasku s1mple i flamie u ekipu, što na prvi pogled deluje zastražujuće za protivnike, a više informacija o tome očekujte narednih dana.

Related Articles