HARDWARE: Logitech MK540

HARDWARE: Logitech MK540

Najčešće pišemo o najnovijim gejmerskim Logitech periferijama ali treba se nekad podsetiti da oni rade jako lepe uređaje i za one kojima ne trebaju vrhunske performanse već samo udoban rad – a jedan od takvih kompleta je i MK540.

Bežični komplet se sastoji iz tastature i miša koji se na računar povezuju preko nano Unifiying adaptera i ne zahtevaju nikakve drajvere ili instalaciju da bi se koristili. Ukoliko želite možete instalirati dodatni softver koji omogućava različita podešavanja kao i na primer napunjenost baterija. Kad smo već kod baterija njihov vek je jako dug – dve AA baterije u tastaturi će trajati celih 36 meseci, odnosno tri godine, dok jedna AA baterija u mišu traje 18 meseci.

Tastatura je otporna na prolivanja tečnosti, ima posebnu zaštitu na tasterima koja onemogućava brisanje slova, a takođe ima i tri nivoa kojima podešavate nagib. Tu je i odmorište za ruke, kao i nekoliko posebnih tastera koji podižu produktivnost – meni je uvek nekako zgodan poseban taster za kalkulator.

Miš je s druge strane nešto manjih dimenzija a odgovara korišćenje i levom i desnom rukom. Sa strane se nalaze gumirani delovi koji će osigurati dobro ležanje u ruci.

Konačno treba imati u vidu da će ovaj komplet biti nešto povoljniji, svakako dosta povoljniji od gejmerskih varijanti, pa ukoliko volite bežične periferije može biti pravo dugoročno rešenje za vas.

Related Articles