KK Dynamic osnovao Esports tim

KK Dynamic osnovao Esports tim

KK Dynamic je počeo sa esports projektom, a Hearthstone, DOTA2, CS:GO i Starcraft biće polazne tačke. Pun naziv tima biće Dynamic E-sports i koristiće hashtag #eDynamic na društvenim mrežama.

„Esports savezi, lige i klubovi, pokazuju veliki interes za organizovanje turnira i esports takmičenja. Ove godine počinje NBA 2K esports liga i to je sjajna prilika da se sportski brendovi približe mlađoj publici koja odrasta uz video igre i polako gubi interes za praćenje sportskih događaja. Sportski klubovi u Evropi kroz esports šire svoj brend i povezuju se sa navijačima. Brendovi koji nisu sastavni deo esports industrije u njoj mnogo teže opstaju. Turniri, proizvodnja sadržaja i otvorena komunikacija sa publikom su preduslovi za uspeh esports tima. Postoji puno prostora za napredak, a osim upravljanja igračima i timovima, nadamo se da će velike organizacije uskoro povećati prisutnost i na domaćoj esport sceni što bi trebalo otvoriti nova radna mesta“, izjavio je vlasnik Dinamika Velibor Jojić.

Esports tim je u januaru postao strateški partner kompanije VIP sistem jednom od prvih registrovanih platnih institucija čime je osigurana finansijska i organizaciona stabilnost.

„Poslednji esports trendovi pokazuju interes sponzora iz ostalih industrija, pre svega iz auto industrije na čelu s Mercedes-Benzom i Audijem, ali i Pringlesa i Gilletta. Nama je drago da nas je Dynamic pozvao kad je počeo da razmišlja o esportsu. Mi želimo da VIP PAY pomogne esportistima tako da ćemo pomoći i da Dynamic esports ima sve uslove da razvija sebe i organizuje turnire. Esports postaje fenomen koji se u Evropi i svetu tretira kao bilo koje takmičenje, Evroliga ili Liga šampiona. Stadioni i arene su pune i zahvaljujući sponzorima industrija generiše milione. Glavna želja nam je da kroz naš primer i drugi timovi od sledeće sezone dobiju nove partnere i sponzore i nadamo se da će i ostali brendovi i kompanije, kako strane tako i domaće, uvideti potencijal ulaganja u E-sports ekipe“, izjavio je Dimitrije Stojanović, direktor operacija u poslovnoj grupi VIP Sistem koju danas čine: VIP menjačnice, Body Logic i Dynamic Sport and Health club

Related Articles