Balance patch donosi rework na Garroshu – bolje da nije bežao sa Pandarie!

Balance patch donosi rework na Garroshu – bolje da nije bežao sa Pandarie!

Već standardno, nedelju dana nakon izlaska novog heroja stiže nam i balans patch. Međutim Hanzo balans patch ima i jednu vrlo zanimljivu izmenu, praktično kao mini rework. Nešto što su igrači dugo tražili, a vreme će pokazati kako će ova izmena uticati na sudbinu ovog heroja.

Konačno je stigla ta izmena na Garroshu! Više bukvalno nije imao poente razmišljati šta treba da vam bude prvi ban. Igrači jednostavno nisu ni dali šansu ovom orku da hara Nexusom sa svojim Gorehowlom. Njegov uticaj na ranu fazu igru bio je neverovatno jak i to je možda i glavni razlog zašto je ovaj heroj uvek banovan. No, dosta o onom šta je bilo, tu smo da vidimo kakvu izmenu je dobio.

Groundbreaker (Q) više ne privlači neprijatelja ka Garroshu, već baca heroja u vazduh pri čemu ih stunuje na 0.75 sekundi i nakon toga su usporeni 30% na 2 sekunde. Šta to znači? Nema više uzimanja lakih killova sa dva klika, sada ćete morati malo više da se pomučite. Garrosh sada mora da priđe do svog neprijatelja kako bi ga prebacio. Ovo ostavlja mesta za neuspešan kombo, jer bukvalno imate tačno toliko vremena da došetate do vaše mete, što nije uvek tako lako kao što se čini. Kao dopunu na ovu izmenu, Garrosh je dobio vrlo lep buff na Health i Health Regen, tako da je sada malo više izdržljiviji.

Realno, Garroshu je lakše bilo na kraju Mist of Pandarie, kada je Taran Zhu trebao da mu sudi. Barem mi smo se osećali hendikepirano kada smo probali novog Garrosha. Naravno mišljenja su uvek podeljena, pa će ova izmena sigurno prijati mnogim igračima.

Da se vratimo mi nazad balans patchu, jer ima vrlo zanimljivih izmena. Hanzo je morao da dobije buff na Dragonstrike, već smo pričali o ovom ultiju.Znači da je postojala neka kladionica, kvota da će ovo biti buffovano u narednom patchu bila bi 1,01. Pored njega i drugi zmaj (Alexstrasza) koji je stigao u Nexus dobija, pa može da se kaže, nerf. Cleansing Flame (R) je mnogo popularniji u odnosu na Lifebinder (R) pa je zbog toga napravljen klasičan balans. Jedan ulti dobija smanjen CD, dok je drugom povećan. Takođe smanjen je i damage na Cleansing Flame, što vas više orjentiše ka lečenju saveznika. Pored toga, Draconic Discipline (Trait) na levelu 16 sa produžava Draonqueen za samo 7 sekundi.

Thrall i D.Va dobili su buff na Basic Attack. Brightwingov Polymorph dobija smanjen CD sa 12 na 10 sekundi. Nova se činila malo previše jaka sa poslednjim stealth promenama, pa je nerfovan Snipe (Q), kao i  Health/Health Regen. Pravo je čudo što se još neki stealth heroj nije našao na listi, kao npr. Valeera, ali to su verovatno ostavili za neki drugi patch.

Na kraju moramo da napomenemo još izmene na Nazeebu. U početku vam Blizzard zamaže oči sa buffom na Corpse Spider (Q) i Ravenous Spirit (R), ali zato kad se malo detaljnije pročita “Nazebli” je dobio ozbiljan nerf. Vile Infection (Trait) na levelu 20 sada daje 150% bonus damage (bilo je 200%). Svi dobro znamo da Nazeebo dobija pravi “power spike” tek sa ovim talentom, tako da je sada ozbiljno oslabljen nakon Storm talenta.

Kompletan patch notes možete pogledati na OVOM linku.

 

Related Articles