Finalni Gigatron Masters LoL turnir na Games.Con 2017

Finalni Gigatron Masters LoL turnir na Games.Con 2017

Gigatron Masters je serijal turnira koji je doživeo veliki uspeh tokom 2017. godine. Karavan turnira je posetio 15 gradova širom Srbije i održao 16 turnira u 7 igara, privukavši više od 600 učesnika i 2500 prijavljenih zaintersovanih igrača pojedinačno i u sklopu timova. Sada je došao trenutak da se ovakvoj gejmerskoj godini priredi završnica dostojna šampiona, a šampion može biti samo jedan.

League of Legends je igra iz serijala koja je izazvala najveće interesovanje publike sa šest održanih turnira i nekoliko domaćih profesionalnih igrača u redovima timova koji su nastupili na Gigatron Mastersu. Rame uz rame je pratio CS:GO ali sa jednim manje održanim turnirom. Gigatron Masters je odlučio da od najboljih timova koji su odneli pobede u svojim gradovima, pruži priliku onim najstabilnijim timovima koji su do kraja godine ostali na okupu, da se dokažu i pokažu u kojem to gradu se igra najbolji LoL.

Najbolju ekipu očekuje pehar šampiona Gigatron Masters 2017.

1. mesto – 5 x ASUS GeForce GTX 1050 Ti

2. mesto – 5 x ASUS monitor 24″ VG245HE Full HD

3. mesto – 5 x ASUS CERBERUS V2

A koje će to ekipe videti završnicu? League of Legends turniri su održani u Subotici, Zaječaru, Užicu, Valjevu, Nišu i Obrenovcu, pa su tako i šest šampionskih ekipa pozvane na završnicu. Šampioni iz Niša i Zaječara nisu ostali na okupu kao tim pa su preostala četiri mesta popunile drugoplasirane ekipe iz ovih 6 gradova koje još uvek igraju zajedno. Na turniru igraju:

  • S24 – Subotica 1. mesto
  • The Quintessential Ones – Subotica 2. mesto
  • Invictus – Užice 1. mesto
  • Good Game – Obrenovac 1. mesto
  • Euforija – Obrenovac 2. mesto
  • Borski 5 – Zaječar 2. mesto
  • Disco Ninjas – Valjevo 1. mesto
  • DSR – Valjevo 2. mesto

Bracket turnira će izgledati ovako:

Turnir će biti održan u petak 15.12. tokom prvog dana Games.Con festivala sa početkom od 10:30 časova. Format će biti Bo3 osim Bo5 finala.

A sada, da malo detaljnije predstavimo ove timove koji su to dobrim igrama više nego zaslužili.

Subotica – S24 i The Quintessential Ones:

S24 – šampioni Gigatron Masters Subotica turnira.

The Quintessential Ones – drugoplasirana subotička ekipa.

Turnir u Subotici je bio prvi LoL turnir Gigatron Masters serijala. Osam učestvujućih ekipa je veoma brzo došlo do finala koje je pripalo upravo timovima S24 i TQO pa je odlučeno da se igra Bo3 rasplet. S24 je poveo sa 1:0 ali je TQO zaista u velikom maniru uzvratio za 1:1. U neizvesnoj završnici je S24 imao više trenutaka sumnje u svoju igru ali su smogli snage da meč prevagnu u svoju korist. Obe ekipe su pokazale da mogu dosta, a na samoj završnici tokom Games.Con festivala se ne mogu sresti pre finala – da li ćemo gledati subotičko finale u Beogradu?

Užice – Invictus:

Iz Užica nam dolazi samo šampion užičkog turnira. Ovaj turnir je ostao u posebno dragom sećanju organizatorima jer je bio jedan od najposećenijih i najglasnijih turnira, nabijen pozitivnom energijom. Na njemu je nastupilo čak 9 ekipa, neuobičajen broj, a na kraju dana je ostao da stoji samo jedan šampionski tim – upravo Invictus.

U svom gradu su pregazili Shadow Riders, Templare031 i STX, i najbolja užička ekipa dolazi da sa ponosom predstavlja svoj grad!

Obrenovac – Good Game i Euforija:

Obrenovački Gigatron Masters je bio poslednji LoL turnir u ovogodišnjem serijalu. Zbog blizine mnogim epicentrima LoL populacije u Srbiji, dozvolili smo ekipama iz čitave okoline da nastupe na turniru. Zbog tehničkih problema sa internetom, posle samo dva odigrana meča, turnir je morao preći u online formu, koja je isto tako patila zbog vremenskih uslova i nestanaka struje i interneta širom Srbije. Iako klima i uslovi nisu dozvolili ekipama da pokažu svoj pun sjaj, nekad je biti najbolji i pokazati se kao najstabilniji pod pritiskom. Upravo to su uradili timovi Good Game i Euforija – obe ekipe su dominantno stigle do finala, a onda vodile do poslednjih trenutaka, gde je Good Game bio za nijansu bolji. Good Game pored Obrenovca predstavlja i Novi Sad, odakle je ova ekipa matično, a Euforija je jedina beogradska ekipa koja će nastupiti na turniru. Da li su dva najbolja tima iz Obrenovca finalisti velike završnice u petak, jer pre finala ovi timovi ne mogu da se sretnu? Ispratite naš YouTube strim u petak da proverite da li Good Game i Euforija idu u finale.

Zaječar – Borski 5:

Zaječarski turnir je bio jedan od najopuštenijih i najtiših, zbog izmeštanja publike na drugu lokaciju dok su igrači mečeve igrali u privatnosti izolovanog prostora. Uzbuđenja nije nedostajalo ni na jednoj ni na drugoj strani, ni kod navijača koji su preko strima pratili svoje drugare, ni kod igrača koji su međusobno vodili napetu bitku! Među zaječarskim ekipama kojih je bilo 7, jedna je branila čast obližnjeg Bora, i to na više nego zavidnom nivou! Upravo to su Borski 5, kojima su samo Goosari ukrali pobedu u Zaječaru. Goosari se nisu odazvali našem pozivu, a Borski 5 dolaze da dokažu da nisu broj 2 nikome, i da predstavljaju Gigatron Masters Zaječar.

Valjevo – Disco Ninjas i DSR

Disco Ninjas (ne vide se na slici).

DSR piramidalno :)

Da nam je neko pre početka turneje rekao da ćemo u Valjevu pronaći više od 200 igrača LoL-a koji žele da igraju na turniru, ne bismo mu verovali, A upravo je takva situacija bila na turniru u malom gradiću, čija igračka populacija daleko premašuje njegovu veličinu. Valjevo je skoro pa rekorder po broju prijavljenih za Gigatron Masterse, a među svim zainteresovanima, dve ekipe su se izdvojile. Disco Ninjas i DSR su se u finalu obreli kao jednaki, ali je Disco Ninjas u naletu inspiracije i nošen boljim pikom dominantno završio meč. Disco Ninjas dolazi u Beograd kao jedan od pretendenata na pehar, a DSR da pokaže da su druge šanse opravdane, i da se iskupi za poraz u finalu Gigatron Mastersa Valjevo.

Petak 15.12. od 10:30 – veliko Gigatron Masters LoL finale na beogradskom Sajmu tokom Games.con-a! Vidimo se!

 

Related Articles