Drugi takmičarski dan u Kijevu u svetlu poraza Team Secret

Drugi takmičarski dan u Kijevu u svetlu poraza Team Secret

Iako je današnji takmičarski dan Dota 2 mejdžora počeo iznenađenjem u kom je ekipa Team Faceless izbacila TNC Pro Team koji je mnogo bolje odigrao grupnu fazu, rasplet koji se desio u poslednjem susretu dana između Team Secret i SG e-sports se niko nije nadao.

Čak i oni najobrazriviji su računali na sigurnih 2:0 za evropsku ekipu i odustali od gledanja mečeva. Prva partija nas je donekle u to i ubedila. Već tokom druge pick faze je izgledalo da se Team Secret omakao jedan pogrešan pick. Iako je Vengeful Spirit i Spiritbreaker stari kombo dobro poznat iskusnijim kapetanima, nije uobičajeno da VS bude core pozicija. A sve je na to ukazivalo. Posledično, Team Secret picku je nedostajalo sve.

Niti je timska borba bila naglašena kao ideja, niti push, niti single target, jednostavno je tokom čitavog meča izgledalo kao da Secretu nedostajao jedan core. Par grešaka je rezultiralo da čitava njihova igra padne u haos iz kog se nisu mogli izvući gubeći borbu za borbom, i ukupni skor je na kraju bio 42:15. Brazilski tim je otišao na pauzu sa osmehom na usnama zadovoljan jednom pobedom na glavnom stejdžu turnira a fanovi su verovali da će se Secret bez teškoća vratiti i pobediti treći meč.

Pokazalo se međutim ono što je dugo evidentno to jest da je Puppey sam svoj najveći neprijatelj. Protiv postave SG e-sports koja je vrištala “timska borba, timska borba” Puppey je izabrao nesinergične heroje koji zavise od uspešnih gankova, a koliko mu se to odbilo o glavu govori i podatak da je support postava Secreta imala skor 2:20 i 10 000 golda posle skoro 60 minuta meča. Ukupan skor je opet bio 40:15, a tužno su izgledala kretanja po mapi nesinergičnih Timbersaw i Beastmastera, ili Io i Bounty Huntera.

Protiv ovog neozbiljnog pristupa, SG e-sports je pokazao da ume da odigra svoju timsku i kontrolisanu igru. Nisu previše poleteli u agresiju momci iz Brazila iako je sve govorilo da su mnogo dominantniji tim na mapi, i nagrađeni su za svoj pristup. Konačan rezultat SG e-sports 2:1 Team Secret je realno stanje odigranog susreta i iako je često nemoguće krivicu pridodati pojedincu, Puppey je najveći krivac večeras bez ikakve sumnje.

Na licu mesta snimio “FearSC”.

U nastavku takmičenja, očekuju nas sledeći susreti:

U ostalim susretima smo videli uspavanku OG protiv Team Random, a sva tri meča su bila izuzetno bleda. Treba istaći sjajan nastup s4 tokom prvog meča na Enigmi, i odmah uzvrat IceIce na Wyntern Wyvernu u drugom meču, a rasplet para i odluku ko ide u četvrt finale je doneo n0Tail na Alchemistu sa 10-0-10 u trećoj partiji.

EG je direktno i brutalno pobedio Thunderbirds sa 2:0 a koliko su tužno momci iz Thunderbirds govori i podatak da je ukupan skor obe partije bio 60:16 u ubistvima za Evil Geniuses. Tokom prvog meča Thunderbirds su još uvek “davali znake života” ali se njihova igra raspala već ulaskom meča u late game. Očigledno je već duže vreme da je bivšem Digital Chaosu išlo loše, ali sada su doživeli kompletan kolaps iako je novo ime sugerisalo da postoje planovi za budućnost ekipe. Možda ćemo ipak gledati razlaz ovog sastava posle prvenstva.

Sutra nas očekuju mečevi četvrtfinala, i već sutra će nam biti poznati polufinalisti turnira u Kijevu.

Related Articles