HARDWARE: Logitech G533 Prodigy

HARDWARE: Logitech G533 Prodigy

Logitech nastavlja sa proširivanjem ponude u svojoj Prodigy seriji gejmerskih periferija a najnovija pridošlica je headset koji ne samo što nastavlja filozofiju laganih i prijatnih slušalica već to proširuje i na bežično povezivanje kao i 7.1 surround zvuk.

G533 Prodigy  slušalice

Obično smo navikli da bežične slušalice moraju biti nešto teže od standardnih modela ali u slučaju G533 to zapravo nije tačno, čak bih se usudio da kažem da su ove slušalice lakše od dobrog broja standardnih žičnih slušalica što se primeti odmah po otvaranju kutije. Tome najviše doprinose ekstremno lagani materijali u kombinaciji različitih vrsta tvrde plastike i headbanda koji je izrađen od neke ultra lake legure metala. Dotični headband je najklasičnijeg mogućeg tipa koji se razvlači prema potrebama glave. Ono što može biti problem kod određenog broja igrača jeste što je zahvaljujući tome što je jako lagan ceo set zapravo i dosta fleksibilan, neki bi rekli čak previše. Dakle ako ste ljubitelj čvrste građe i jake konstrukcije ovo ne mora biti idealan headset za vas, ali ukoliko vam je udobnost na prvom mestu tu se kotira jako visoko.

Tome doprinosi i izuzetno prijanta tkanina koja se nalazi na slušalicama kao i sa unutrašnje strane headbanda a svoje korene vuče od sportske odeće. U tom smislu vam se koža neće znojiti i uvek ćete imati vrlo prijatan osećaj a tkanina sa slušalica se po potrebi može i skinuti radi pranja.

Od bitnih elemenata sa leve strane se nalazi usmereni mikrofon koji se lepo savija u slušalicu kada nije potreban, a prilikom upotrebe se gornji deo može dodatno izvući i zakriviti ka ustima radi što bolje komunikacije. Na levoj slušalici se sa zadnje strane takođe nalaze i sve durge kontrole – jačina zvuka, taster za mutiranje mikrofona, taster za uključivanje samih slušalica kao i standardni micro USB konektor za punjenje baterija. Dobra stvar je i što same slušalice mogu tako da se rotiraju da kada ih stavite na sto zauzmu potpuno ravan položaj.

Slušalice se inače povezuju na računar preko jednog USB sticka a možete ih koristiti i preko USB kabla ako vam se baterija potrošila. Na sreću to se neće dešavati tako često s obzirom da su baterije deklarisane na 15 sati aktivnog korišćenja tako da ćete uvek moći makar preko noći da ih napunite. Kada već govorimo o tehničkim karakteristikama treba naglasiti i da je domet wireless signala odličnih 15 metara što je svakako dosta više nego što će vam najčešće trebati. Praktično možete otići do kuhinje ili do toaleta sa slušlicama na glavi i pratiti šta vam se dešava u omiljenoj igri. Mana povezivanja samo preko USB-a jeste što ćete ovaj headset moći da koristite samo na PC računaru, dakle telefoni, tableti i konzole u ovom smislu otpadaju.

Sam zvuk je vrlo dobar, koristi se DTS dekoder za slušalice da bi se dobio 7.1 surround zvuk koji je sada podržan u većini igara. S druge strane mikrofon daje precizan i jasan zvuk koji će vam dobro doći za komunikaciju sa saigračima.

Da li se sve to isplati?

Ovo je dosta teško pitanje s obzirom da sve zavisi od toga koji nivo komfora želite. Ove slušalice su lagane, daju dobar zvuk i omogućavaju vam potpunu slobodu bez kablova. To ćete naravno morati da platite skoro duplo više od ekvivalentnih gejmerskih slušalica sa kablom ali za to i dobijate dodatni ugođaj.

Karakteristike:

Model Logitech G533 Prodigy
Tip 7.1 surround wireless slušalice
Povezivanje USB
Mikrofon Usmereni, može da se skloni i savija
Udobnost Ekstra lagane, jastučići od tkanine

 

Related Articles