Francuska pobednik Nation Wars III

Francuska pobednik Nation Wars III

Sinoć je odigrana završnica trećeg po redu StarCraft 2 “rata nacija”, u organizaciji francuske produkcijske kuće Ogaming. Gledali smo mečeve same završnice, polufinala i veliko finale. Prvo polufinale su otvorili favorit Južna Koreja i ekipa Poljske. Uzdanica Poljaka, Nerchio, nažalost po Poljake, nije uspeo da nadmaši sebe, te je Poljska relativno lako položila oružje i izgubila rezultatom 4-1, pa je Južna Koreja očekivano otišla u finale.

Drugo polufinale je bilo dosta uzbudljivije. Duel između “domaćina” (uslovno rečeno) Francuske, i najvećeg iznenađenja turnira, ekipe Finske. Ove reprezentacije su imale igrače sa, do tog trenutka, najboljim skorom na turniru, sa jedne strane MarineLord (Terran), a sa druge strane mladi sedamnaestogodišnjak Serral(Zerg).

I mada rezultat, 4-1 za Francusku, deluje ubedljivo, veliki broj partija je bio veoma uzbudljiv. Finci su dali sve od sebe da se domognu finala, ali su Francuzi, predvođeni MarineLordom, bili nezaustavljivi. Samo je prvu partiju izgubio Stephano za Francuze, nekada najbolji “foreigner” na svetu, a danas penzionisani Sc2 igrač koji je predvodio svoju reprezentaciju. Interesanto je pomenuti i njegov neslavni skor na ovom čitavom turniru – 0-5.

Na kraju je došlo veliko finale, bo9 meč između Francuske i Južne Koreje. Svi su očekivali da Francuzi neće predati finale bez jake borbe protiv favorizovanih Korejca, ali desilo se nešto što niko nije očekivao ni u najluđim predviđanjima – MarineLord je jednostavno bio nezaustavljiv, kao i na celom ovom turniru, i sam samcit je pobedio Korejce neverovatnim rezultatom od 5-0. PartinG, Hydra i INnoVation su pokušali da daju sve od sebe, ali su sinoć bili nemoćni pred izuzetno raspoloženim Terranom.

Ruku na srce, možemo tražiti razna “opravdanja” za ovako ubedljiv poraz uglavnom nadmoćne Koreje. Igralo su u 5-6 ujutru po istočno-azijskom vremenu, ping ka Koreji je bio veliki, ali sve to ne može da promeni činjenicu da je MarineLord na ovom turniru igrao bogovski StarCraft, i da je zasluženo doveo svoju zemlju do titule šampiona. MarineLord je na kraju takmičenja imao skor 21-2, što je neverovatan winrate (91%), krunisan all-kill finalom protiv Korejaca..

Završnicu turnira je na raznim kanalima pratilo oko 50 000 ljudi, što govori da je sa Legacy of the Void StarCraft 2, čini nam se, ponovo na pravom putu i da je pre svega povratio interesovanje publike.

Sve replayejeve sa turnira možete naći na linkovima ispod:

http://www.filedropper.com/nw3replayspack

http://www.filedropper.com/othermissingreplays

 

Related Articles

Comments are closed.