Evil Geniuses preuzeo prvo mesto na svetskoj rang listi

Evil Geniuses preuzeo prvo mesto na svetskoj rang listi

Sinoć se desila nova velika promena na HLTV svetskoj rang listi, pošto je američka CS:GO ekipa Evil Geniuses skočila na prvo mesto svetske rang liste. Oni na toj listi preskaču Astralis, dok je Team Liquid pao na čak četvro mesto. Dobra forma Fnatica pomogla im je da skoče za jedno mesto, te se sada nalaze na trećem.

Iako se mnogi ne slažu sa dinamičkim promenama koje pravi HLTV svake nedelje, pa ni ESL i njihva rang lista, ako pogledamo formu ekipa u poslednjih mesec dana, ne možemo reći da je ovo nezaslužena promena.

Krajem septembra osvojili su svoj prvi turnir u godini, kada su savladali Astralis u velikom finalu, rezultatom 3-1. To im je bio prvi turnir koji su odigrala pod novom organizacijom, pošto su prethodno predstavljali NRG. U svakom slučaju odličan povratk EG-a na Counter Strike scenu.

S obzirom da Team Liquid i Astralis nisu igrali na velikom StarSeries turniru u Turskoj, EG je iskoristio priliku da se domogne još jednog trofeja, koji će im doneti prvo mesto na svetskoj rang listi.

Pitanje je koliko dugo će to mesto zadržati, pošto već za ovaj vikend propuštaju Blast Pro turnira, na kojem će se takmičiti Liquid i Astralis. Ipak, iako izgube to prvo mesto, imaće priliku da ga povrate ukoliko budu napravili dobar rezulat na IEM turniru u Pekingu, koji počinje za tačno 9 dana.

Related Articles