Fnatic pobedom protiv Vitality-a podigao trofej DreamHack-a u Malmeu

Fnatic pobedom protiv Vitality-a podigao trofej DreamHack-a u Malmeu

Fnatic je iza sebe imao jako lošu sezonu. Činjenica da nisu uspeli da se kvalifikuju za ovogodišnji Major u Berlinu je za jednu ovakvu ekipu veoma poražavajuća. Nakon svih ovih loših dešavanja rešili su da im je neophodno pojačanje i to ni manje ni više nego u vidu njihovim legendarnih igrača. Naravno u pitanju su Flusha i Golden.

DreamHack Malme je prvi turnir na kome je Fnatic nastupio sa novom postavom, koja se sudeći po rezultatu pokazala odličnom. Naime, ovaj meč i nije počeo toliko dobro za Šveđane, sa obzirom na to da su oni izgubili Dust II koji je bio prva mapa koja se danas odigrala. Vitality je zaista odigrao fenomalno celu mapu i zaslužujući RPK-ovom fantastičnom pucanju uspeo da prvu mapu odnese u svoju korist.

Druga mapa koja se odigrala bio je Inferno koji smo do sada definitivno najčešće gledali u fazi produžetaka. Naravno, ni ovoga puta nije bio izuzetak, jer je Fnatic propustio 5 meč poena i time dopustio francuskoj ekipi da ovaj meč odvede u produžetke. Srećom Fnatic je u ove produžetke ušao hladne glave i odmah u startu uspeo da prekine momentum Vitality-a i odvede ovaj finalni meč u treću mapu.

Kao i u prethodnoj mapi, tako je i ovde Fnatic imao veliku prednost na samom kraju ali se francuska ekipa nije tako lako dala i opet je pokušala da partiju odvede u produžetke. Međutim, nekoliko fantastičnih poteza Šveđana bilo je dovoljno da se ova partija završi rezultatom 16-13 i ukupnim rezultat 2:1 za Fnatic koji je podigao trofej nakon dugo vremena.

Fnatic će morati da osvoji još dosta turnira kako bi pokazao da ovo nije bila samo slučajnost i splet povoljnih okolnosti za njihovu ekipu, ali je ovo svakako veoma veliki uspeh i signal da se Fnatic vraća na scenu!

Related Articles