Pregled 3. dana glavne faze Dota 2 Internationala – OG i PSG.LGD zakazali revanš prošlogodišnjeg finala

Pregled 3. dana glavne faze Dota 2 Internationala – OG i PSG.LGD zakazali revanš prošlogodišnjeg finala

Dva autsajdera su danas otvorila program trećeg dana glavne faze Internatinala u borbi za opstanak, gde je nakon 3 uzbudljiva meča, južnoamerička ekipa zabeležila najbolji ikada rezultat za svoju regiju.

Prvi meč Infamous je započeo isto kao i protiv kineske ekipe. Izabrali su heroje na kojima se osećaju sigoruno i odlučili su da na efiksan način završe ovu partiju. Iako je Newbee želeo da se bori, konstantno su gubili 5v4 borbe, pošto je Wrath King sve vreme slobodno farmovao. Kada se on pridružio svojoj ekipi, meč je bio gotov.

Ipak, Newbee se nije predao. Ovoga puta bolji draft im je drastično pomogao, a Yawar i CCnC su na core pozicijima uspeli da kontrolišu meč i da razbiju protivnike. Iako su južnoamerikanci pokušavali da se brane i da se vrati u meč, Newbee im nije dozvolio ništa za dzabe. Oko 40. minuta Newbee je izjednačio, pa nas je čekao trećiodlučujući meč.

Ovaj meč je počeo novom greškom Newbee-a, koji je ponovo potcenio Infamous i njihovog Wrath Kinga. Kao i prvom meču, Newbee se konstatno borio protiv četvorice, dok je Hector na miru skupljao svoje iteme. Njegova ekipa je bet njega stvorila veliku prednost, a sa njim su bili nezaustavljivi. Iako je Newbee ovoga puta pružio malo veći otpor, nisu uspeli da zaustave Infamous da se domogne plasmana u TOP 8.

Iako su tokom cele sezone bili najdominantiji tim, Team Secret više ne deluje nepobedivo. Mineski se nije nalazio među favoritima na ovom turniru, ali danas su sitnice odlučivale, pa je poslednji predstavnik jugoistočne Azije morao da napusti takmičenje.

Iako je Team Secret izabrao Meepa u prvom meču, Mineski je bio dominantan od samog starta, ugasivši sve šanse MidOne-a da napravi bilo kakvu prednost. Kako je meč odmicao, Mineski je delovao sve impresivinije, pa su u jednom trenutku porušili i sve barake Secreta. Ipak, Secret se nije predao, pa već po ko zna koji put na ovom turniru, izvlače pobedu iz nemoguće situacije. Iako je meč završen u trenutku kada je Mineski mao 16k zlatnika prednosti, Secretu je bila dovoljna jedna pobeda, kako bi samo prošli kroz midlejn i završili prvi meč.

Svi su mislili da će to biti sve od Mineskog i da neće moći da se povrate iz te situacije, ali ovi momci su bili spremni da se bore. Uzimaju potpunu kontrolu nad partijom, dolaze do 22k golda prednosti, ali na Secret ponovo ne odustaje. Na trenutke je delovalo kao da će se scenario iz prvog meča ponoviti, Mineski gubi borbu, Secret kreće po tron, ali fantastična odbrana Voida i Line u situaciji 2v5 zaustavlja napad Nishe i nafarmovane PA. Tada je Mineski bio na redu da napadne, pa ovoga puta nisu dozvolili Secretu da se još jednom povrati u meč.

Treći, odlučujući meč je imao potpuno drugačiji tok. Ovoga puta Secret je taj koji uzima početnu prednost, iako je Mineski bio fokusiran na rane borbe. Iako je Secret držao kontrolu, Mineski dobija dve velike borbe, koje potpuno okreću net worth u njihovu korist. Ipak, Void i Tiny su počeli da nanose preveliku štetu, pa je nakon jedne dugačke timske borbe, Secret uspeo da privede ovaj epski okršaj kraju.

Nakon toga usledio je derbi dve najbolje kineske ekipe, PSG.LGD vs. ViCi Gaming. Publika je ekstatično pozdravila obe ekipe, pa je okršaj mogao da počne. Iako je ViCi Gaming ove sezone bio bolja ekipa, PSG.LGD je hteo i dalje da dokaže da su najbolja kineska ekipa.

Početak prvog meča bio je relativno neaktivan. Igrači su se fokuisrali na farm, a kilovi su više ličili na partiju LoL-a. Ipak, takav stile igre je više odgovarao LGD-u, pošto je Terrorblade neometano mogao da dođe do potrebnih itema. Iako je Wrath King takođe imao dobar farm, nije imao dovoljno stage da zapreti, pa je LGD uzeo prvi meč.

U drugom meču ViCi je ponovo uzeo aktivniju postavu, koja je najsnažnija u sredini meča. Pokušali su da naprave veliku prednost, ali kao i prethodnom meču, nisu bili dovoljno brzi. Spectra je odgovarao malo sporiji pristup i vrlo brzo su stvari počele da prelaze u korist PSG-a, koji je nakon 42 minuta uspeo da pošalje svoje sunarodnike u donje deo žreba.

Poslednji meč dana bio je meč koji su svi fanovi dote čekali. Revanš sa prošlogodišnjeg Internationala, u kojem se sastaju veliki rivali, Fly i N0tail. Kao i tada, OG uspeva da nadoknadi zaostatak, kako bi osigurali plasman u TOP 3.

U prvom meču bez problema možemo reći da je OG imao bolji draft. Pored toga, ništa drugo im nije pošlo za rukom. EG je ih potupno nadigrao na svim stranama mape, pa je sve vrzo izgledalo vrlo zabrinjavajuće za fanove OG-a. Terrorblade je još jednom bio glavni akter, kojem protivnici nikako nisu mogli da zaprete, što je značilo da su Zli Geniji za samo 30 minuta poveli u ovom okršaju.

Nakon katastrofalne partije na Invokeru u prvom meču, Topson je bio željan osvete. Agresivnim startom potpuno rastura protivnike i ovoga puta blokira Terroblade-u sav farm. Ipak, previše nonšalantna i opuštena igra OG-a pruža američkoj ekipi priliku da se vrati u meč. To nije dugo trajalo pošto su fantastiče Chrono Sphere Voida pobeđivale borbe za OG, koji kasniej uspeo da izjednači rezultat.

U odlučujećem meču možemo reći da je OG održao lekciju svim ekipama koje imaju nameru da završe meč što pre mogu. Sjajnim rotacijama zabranili su Anti Mage-u da farmuje, što je u ovom duelu tehnički bio njihov ključi zadatak. On je bio glavni adut EG-a i izbacivanjem njega iz timskih borbi, OG je bez problema rušio protivničku bazu do trenutka kada ovi više nisu imali šanse da se odbrane. Iako je EG dao sve od sebe do poslednjeg momenta, za nešto manje od 30 minuta, OG je još jednom savladao svoje najveće rivale na Internationalu, zakazavši okraj sa PSG.LGD-em.

Related Articles