Kako postati bolji CS:GO igrač: Suport

Kako postati bolji CS:GO igrač: Suport

Ukoliko ste pratili naše tekstove upoznati ste sa serijalom “Kako postati bolji CS:GO igrač”. Do sada smo objavili tutorijale za poziciju AWP-era i Rifler-a i na samom kraju ostala je pozicija koja je podjednako važna za tim, a to je naravno suport. Suport je pozicija kojoj se u CS-u pridaje najmanje značaja, ali bez nje ni jedan tim ne može da bude uspešan ni na pro ni na low sceni.

Baš zbog svega ovoga današnji teksz upravo posvećujemo support poziciji.

Znati kako da se postavite

Ne mora da znači, ali u većini slučajeva support igrači nemaju toliko dobar aim kao na primer AWP-eri ili entri frageri. Naravno postoje izuzeci, kao što su na primer Krimz ili Get Right, mada na pro sceni ne postoji velika razlika u aim-u. Baš zbog ove činjenice, support nije neko ko bi trebalo da ide prvi ili drugi, već da sačeka da njegovi saigrači udju na sajt i iz zadnje linije im pomaže u dobijanju runde. Ovo naravno ne znači da support ne treba da investira u pušku ili armor, ali ukoliko nemate dovoljno para mnogo je bolje da se odlučite za bombe uz unapređeni pištolj.

Bombe

Što se bombi tiče, ne moramo da naglasimo da je osnovna stvar da naučite što je više moguće smoke-ova i flash-ova jer je to stvar koja se podrazumeva za igrača sa ulogom suporta. Međutim, komunikacija sa vašim saigračima je nešto što je definitivno vredno pomena kada pričamo o ulozi suporta. Dobro naučene bombe su preduslov za dobrog suporta, ali kada se ukombinuje sa dobrom komunikacijom čini vas odličnim suportom.Morate pravovremeno iskomunicirati sa vašim saigračima i obavestiti ih kada planirate da bacite neku od vaših bombi kako ne biste omeli vaše saigrače.

Trejdovanje kilova

Najbitnija stvar kod trejdovanja kilova je vaš tajming kada ćete to uraditi. Ukoliko je vaš saigrač ubijen i vi znate gde se protivnik nalazi nikako nije pametna ideja da odmah nakon njegove smrti izletite na trejd jer je protivniku nišan vrlo verovatno ostao na istoj poziciji i bićete mu laka meta. Najpametnije što možete da uradite jeste da sačekate da on napravi zvuk i kada krene da se kreće onda vratite kil. Druga stvar koja je kod trejdovanja jako bitna jeste bacite dobar pop flash koji vaš protivnik neće moći da izbegne. Ukoliko vam to uspe vaš kill je veoma siguran.

Dobra računica

Poslednja stvar koju smatramo bitnom za jednog suporta jeste dobar proračun igre. Kada kažemo dobar proračun mislimo na to da u svakom trenutku treba da znate šta treba da uradite. Da li je pametnije da izađete na pik, da pušujete na sajt ili da jednostavno držite ugao i na kraju da li u situaciji kada ste brojčano slabiji da li pokušati da klačujete rundu ili pak da sačuvate vašu opremu za novu rundu u kojoj ćete imati više izlgeda za uspeh.

Related Articles