EBL 12. kolo: Zvezda i ASUS ponovo izjednačeni

EBL 12. kolo: Zvezda i ASUS ponovo izjednačeni

Esports Balkan Liga u LoL-u je glavna tema svakog ponedeljka i petka na našem portalu, pa i ovoga puta nećemo praviti izuzezak i iz prve ruke ćemo vas izvestiti o svakom meču pojedinačno.

Naime, ovo 12. kolo EBL-a je počelo poprilično čudno sa obzirom na to da je ekipa Random5 morala da preda svoj meč protiv ekipe x25. Razlog za to je oluja koja je pogodila grad Lmzs-a, igrača bugarske ekipe i poremetila mu internet konekciju, neophodnu za učestvovanje u ovom kolu.

Drugi meč koji je bio planiram odnosno prvi meč koji se odigrao danas bio je između ekipa ASUS i Upper Echelon. Glas publike je bio 88% na strani domaće ekipe što se na kraju ispostavilo kao totalno opravdano, jer se ekipa ASUS-a prošetala kroz ovaj gejm uzevši 3 puta ACE protivničkom timu. Ovaj gejm je završen za samo 25 minuta i sada je ASUS na samo korak od prvom mesta.

Treći gejm za danas bio je između ekipa The Plan i WILD. Ekipa The Plan je sve iznenadila sa svojim pikovima i zbog toga joj na samom početku ove partije niko nije dao prednost. Međutim, kada je ova partija počela ekipa TP je sa svojim agresivnim pikovima uspela da preuzme blagu prednost na samom startu gejma, ali ta prednost se veoma brzo ugasila. Ekipa WILD je pokazala svojim protivnicima zbog čega nije pametno eksperimentisati sa pikovima u partijama ovog nivoa i završila ovaj gejm za manje od 30 minuta.

Poslednja partija za danas odigrala se između dve srpske ekipe. To je bio meč između ekipe CZV-a i LVL Up-a. Naime, ovo je bio meč gde su crveno beli dobili prednost i veliku favorizaciju pre samog početka ovog meča. Međutim kada je ovaj meč počeo ekipa Zvezde se nije pokazala onako kako su to njeni navijači očekivali. Pravili su dosta pojedinačnih grešaka, što je LVL Up iskoristio na najbolji mogući način i uspeo da pobedi največeg favorita ovogodišnje EBL sezone. Ovim porazom Zvezda ima isti skor kao ASUS tako da sada dele prvo mesto.

Tabela EBL-a trenutno izgleda ovako a do kraja prve faze ovog takmičenja ostalo je jos samo dva kola:

Related Articles