Liquid i dalje nezaustavljiv

Liquid i dalje nezaustavljiv

Verujemo da vam je već poznao da je severnoamerički tim osvojio 4 uzastopna velika CS:GO turnira u prethodnih par meseci, e pa oni su u svoj niz juče dodali još jedan, peti vezani turnir.

Naime, Team Liquid je juče odigrao finale IEM Chicago turnira protiv finskog velikana ENCE. Finalni meč je planiran da se odigra po Best Of 5 principu gde bi pobednik 3 mape došao do titule. Međutim ovaj meč se odigrao u samo 3 mape jer je Liquid totalno deklasirao finskog velikana za veoma kratko vreme.

Prve dve mape koje su odigrane bile su Overpass i Nuke. Previše je blago reći da je Liquid ovde pokazao dominaciju nad protivničkom ekipom, jer su oni prvu mapu pobedili rezultatom 16:2, a drugu 16:3. Izgledalo je kao da pratimo meč između ekipa koje su na mnogo drugačijem nivou, a u stvari je između njih samo 3 mesta razlike na HLTV tabeli. Što se treće mape tiče, izabran je Inferno po kojoj su obe ekipe nadaleko poznate. Za razliku od prve dve mape, ova treća mapa je već izgledala kao pravo finale jednog velikog turnira. Naime, prvo poluvreme je otišlo u korist Liquida rezultatom 10:5 dok su oni igrali na T strani. Međutim, drugo poluvreme je ENCE odigrao znatno bolje od svojih protivnika uzevši dosta više rundi, ali to nažalost nije bilo dovoljno da se dostigne zaostatak od 5 rundi iz prvog poluvremena. Ova mapa je završena rezultatom 16:14 i time je Liquid iz ovog meča izašao kao pobednik ubedljivim rezultatom 3:0.

Team Liquid je ovime ostvario svoju 20.-u vezanu pobedu i petu vezanu titulu, čime se opasno približavaju Astralisu koji drži rekord.

Related Articles