Nepoštovanje ili dobra zabava? MK11 pro igrači daju “milost” protivnicima na turnirima

Nepoštovanje ili dobra zabava? MK11 pro igrači daju “milost” protivnicima na turnirima

Ukoliko spadate u igrače koji Mortal Kombat igraju još 90-ih, onda se verovatno sećate da je Mortal Kombat 3 imao “Mercy” mehaniku, a koja je sada vraćena sa Mortal Kombat 11.

Mercy se aktivira kada unesete određenu komandu dok vam se protivnik “jedva drži na nogama” i čeka da mu uradite Fatality. Kada mu date milost, igrač se vraća u borbu sa 20% Health bara da nastavi da se bori.

Pogađate, igrači ovo ne koriste kako bi zapravo pokazali milost protivniku, već kao način da ponize i uvrede protivnika, jer realno to tako i izgleda, pogotovo kada ovo uradite na profesionalnoj sceni.

Upravo to se i dešavalo na prvom velikom MK11 turniru, zvanom Combo Breaker, gde je Mercy mehanika viđena nemali broj puta.

Igrači to uglavnom rade kada su sigurni u pobedu ili kada imaju dovoljno života da znaju da mogu opet da završe partiju.

Ipak, u jednom meču se protivnicima to odbilo u glavu, kada je GRPT|Gllty protiv IVWHAT|Shino tri puta to uradila u bo3 meču,  i zbog toga izgubila sa 2-1, jer se protivnica snašla i dva puta pobedila nakon što je dobila milost.

O svemu ovome se oglasio čak i Ed Boon (kreator Mortal Kombat serijala), koji je prokomentarisao da “Ne može da veruje koliko nepoštovanja igrači pokazuju sa Mercy”.

Pitanje je sada – da li zabraniti ovo na profesionalnim turnirima? Što se nas tiče, ne, jer je ovo baš nekako u duhu Mortal Kombat igara.

Izvor: Play!Zine

Related Articles